Samsung presenterar Galaxy Live Buds

Postat:
18:11 - 2020-08-05
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
20

Under det fullspäckade Unpacked-eventet ser vi utöver att se telefoner, plattor och klockor även att en ny uppsättning trådlösa hörlurar presenteras; Galaxy Live Buds.

Hörlurarna har utformats på ett mycket säreget och organiskt vis och liknar snarast en stor och glansig geléböna. Det hela känns en god bit futuristiskt och det är uppenbart att Samsung vill att lurarna skall stå ut från mängden och inte se ut som de flesta andra trådlösa hörlurarna på marknaden.

Galaxy Live Buds har utvecklats i samarbete med det numera Samsung-ägda akustikföretaget AKG och har fått 12mm stora element som sägs leverera en djup och rik bas. Vidare finner vi tre mikrofoner samt något Samsung utan att specificera vidare kallar ett ”Voice Pickup Unit”, samt ANC, Active Noise Cancellation (”Aktiv brusreducering”).

Hörlurarna har fått ett kapacitivt touch-interface som tillåter användaren att styra och kontrollera hörlurarna samt röstväckning av Bixby för röstkommandon. Samsung utlovar en batteritid på upp till 6 timmars kontinuerligt lyssnande och upp till 15 timmar ytterligare genom laddning via det medföljande laddande fodralet. Vi utlovas därtill snabb laddning som kan ge en hel timmes extra batteritid efter bara fem minuters laddning, via fodralet.

Specifikationer

Galaxy Buds Live
Dimensions & Weight
Earbuds: 16.5 x 27.3 x 14.9 mm, 5.6g
Charging Case: 50 x 50.2 x 27.8 mm, 42.2g

Speaker: 12mm speaker
Microphones: 3 mics (2 outer + 1 inner)

Battery Capacity
Earbuds: 60 mAh
Charging Case: 472 mAh

Play Time: 6 hours / total 21 hours (ANC or Bixby Voice Wake-up ON)
5.5 hours / total 20 hours (ANC and Bixby Voice Wake-up ON)
8 hours / total 29 hours (ANC and Bixby Voice Wake-up OFF)

Talk Time: 4.5 hours / Total 17 hours (ANC ON)
5.5 hours / Total 19 hours (ANC OFF)

Charging: 1 hour play time with 5 minutes quick charging23
Qi-certified wireless charging

Connectivity: Bluetooth v5.0

Codec: Scalable (Samsung proprietary), AAC, SBC
Sensor: Accelerometer, IR, Hall, Touch, Grip, VPU (Voice Pickup Unit)

Compatibility:
Android: Android 5.0↑, RAM 1.5GB↑ / iOS: iPhone 7↑, iOS 10.0↑

Water Resistance: IPX2

Lurarna lanseras redan i morgon, den 6 augusti, och kommer säljas på ’utvalda marknader’ i tre olika färger; Mystic Bronze (bronsfärgade), Mystic White (vita) och Mystic Black (svarta). Huruvida säljstarten och de till gängliga färgerna även gäller den svenska marknaden vet vi i skrivande stund inte. Några officiella prisuppgifter har vi heller inte lyckats hitta.