Samsung presenterar Smartphone GamePad

En spelkontroll för mobiler

Postat:
13:31 - 2013-12-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Samsung har offentliggjort en spelkontroll för mobiler. Kontrollen syntes som hastigast i samband med presentationen av Galaxy S4 i våras men har fått ett lite annat utseende sedan dess. Speltillbehöret har det beskrivande namnet Smartphone GamePad och ska vara kompatibel med alla telefoner som kör Android 4.1 eller senare. Den sägs dock vara optimerad för Samsung-enheter med minst Android 4.3.

Sydkoreanska elektronikjätten har gett kontrollen ett styrkors, två analoga spakar, fyra actionknappar, två trigger-knappar, samt knappar för val och start. Enheten ansluter till telefoner över Bluetooth 3.0 och NFC. Närfältskommunikation fungerar tydligen bara på Samsung-mobiler som kör minst Android 4.3.

samsung-smartphone-gamepad-5

Vi finner avslutningsvis ett återuppladdningsbart batteri. Det går att fästa enheter med upp till 6,3 tum stora skärmar i tillbehöret genom en låsmekanism, så användare får en slags sammansatt spelenhet (se bild ovan). Samsung meddelar att Smartphone GamePad kommer släppas i ”utvalda europeiska marknader de kommande veckorna”.