Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab S4, kostar 7790kr

Har DeX och S Pen

Postat:
12:14 - 2018-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Påkostade surfplattor är idag sällsynta från de stora Androidtillverkarna, men Samsung har introducerat en ny platta i det övre prisskiktet i form av Galaxy Tab S4. Enheten har en 10,5-tums Super AMOLED-skärm med 2560 x 1600 pixlar (16:10).
Specifikationsbladet listar Snapdragon 835 (fjolårets snabbaste från Qualcomm), 4GB RAM, 64/256GB lagring, minneskortsplats, Bluetooth 5.0, GPS+GLONASS+Beidou+Galileo, fyra högtalare med surroundstöd, samt ett 7300mAh-batteri.

Enligt Samsung kan Tab S4 spela upp film i 16 timmar, men nämner inte upplösning för videon eller ljusstyrkan för plattan. Kunder får två kameror: en 13MP-sensor på baksidan samt en 8MP-kamera framtill. Konstruktionen består av glas och metall och mäter 249,3 x 164,3 x 7,1 millimeter, med en vikt på 482 gram. Upplagan med LTE (kat. 16) väger ett gram extra.

Specifikationerna berättar dock bara en del av historien. Samsung puffar för en funktion kallad Daily Board vilken beskrivs som en slags skärmsläckare som visar tid, datum, väder och utvalda fotoalbum. Daily Board aktiveras endast när plattan står i sitt särskilda laddningsställ, med anslutning via POGO. Det behöver köpas till separat.

En viktig del av plattan är att den stödjer DeX. Det är Samsungs satsning på konvergens – på att använda mobila enheter som datorer. När det tillhörande tangentbordet (ingår ej) ansluts till Galaxy Tab S4 får användare ett PC-liknande gränssnitt, istället för Android.

Användare kan även ansluta enheten till en extern skärm. Då fungerar plattans skärm istället som styrplatta, tangentbord eller ritplatta med S Pen (pennan ingår). När S4 är i det läget fortsätter den att fungera som en Androidplatta, så användare får två skärmar.

Pris och releasedatum

Samsung Galaxy Tab S4 blir tillgänglig i slutet av augusti. Enheten har ett rekommenderat cirkapris på 7790 kronor, medan LTE-upplagan går på 8390 kronor.

Mest kommenterat

 1. Google belönar utvalda användare med Nest Mini
 2. Samsung har sålt en miljon Galaxy Fold
 3. Samsung börjar sälja Star Wars-upplaga av Galaxy Note 10+ i Sverige
 4. Rykte: Sydkoreanska Galaxy S11 erbjuder Snapdragon, men Europa får alltjämt Exynos
 5. Samsung introducerar Galaxy A51 med diskret kamera-ö
 6. 120Hz och 5G kommer till mellansegmentet genom Redmi K30

Mest läst

 1. Google belönar utvalda användare med Nest Mini
 2. Rykte: Sydkoreanska Galaxy S11 erbjuder Snapdragon, men Europa får alltjämt Exynos
 3. Rykte: Bilder på Samsung Galaxy S10 Lite och Note 10 Lite
 4. Rykte: OnePlus kommer för första gången släppa en Lite-modell
 5. De populäraste Google-sökningarna under 2019
 6. Samsung har sålt en miljon Galaxy Fold

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du haft nytta av funktioner för digitalt välmående?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey