Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab S4, kostar 7790kr

Har DeX och S Pen

Postat:
12:14 - 2018-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Påkostade surfplattor är idag sällsynta från de stora Androidtillverkarna, men Samsung har introducerat en ny platta i det övre prisskiktet i form av Galaxy Tab S4. Enheten har en 10,5-tums Super AMOLED-skärm med 2560 x 1600 pixlar (16:10).
Specifikationsbladet listar Snapdragon 835 (fjolårets snabbaste från Qualcomm), 4GB RAM, 64/256GB lagring, minneskortsplats, Bluetooth 5.0, GPS+GLONASS+Beidou+Galileo, fyra högtalare med surroundstöd, samt ett 7300mAh-batteri.

Enligt Samsung kan Tab S4 spela upp film i 16 timmar, men nämner inte upplösning för videon eller ljusstyrkan för plattan. Kunder får två kameror: en 13MP-sensor på baksidan samt en 8MP-kamera framtill. Konstruktionen består av glas och metall och mäter 249,3 x 164,3 x 7,1 millimeter, med en vikt på 482 gram. Upplagan med LTE (kat. 16) väger ett gram extra.

Specifikationerna berättar dock bara en del av historien. Samsung puffar för en funktion kallad Daily Board vilken beskrivs som en slags skärmsläckare som visar tid, datum, väder och utvalda fotoalbum. Daily Board aktiveras endast när plattan står i sitt särskilda laddningsställ, med anslutning via POGO. Det behöver köpas till separat.

En viktig del av plattan är att den stödjer DeX. Det är Samsungs satsning på konvergens – på att använda mobila enheter som datorer. När det tillhörande tangentbordet (ingår ej) ansluts till Galaxy Tab S4 får användare ett PC-liknande gränssnitt, istället för Android.

Användare kan även ansluta enheten till en extern skärm. Då fungerar plattans skärm istället som styrplatta, tangentbord eller ritplatta med S Pen (pennan ingår). När S4 är i det läget fortsätter den att fungera som en Androidplatta, så användare får två skärmar.

Pris och releasedatum

Samsung Galaxy Tab S4 blir tillgänglig i slutet av augusti. Enheten har ett rekommenderat cirkapris på 7790 kronor, medan LTE-upplagan går på 8390 kronor.

Mest kommenterat

 1. Vilka sociala medier använder du regelbundet idag?
 2. Nya renderade bilder på Google Pixel 4 XL baserat på rykten
 3. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 4. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 5. Qualcomm presenterar Snapdragon 855 Plus, har 15 % snabbare GPU
 6. Rykte: Samsung Galaxy Note 10 får instegspris på 999 euro

Mest läst

 1. Ni som har Samsung: använder ni Bixby?
 2. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 3. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 4. Rykte: Android 10 för med sig Samsung One UI 2.0
 5. Nya Samsung Galaxy Note 10-bilder läckta
 6. OnePlus fortsätter att förbättra ”7 Pro”

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka av dessa sociala medier använder du regelbundet idag (går att välja flera)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey