Samsung säljer tre miljoner Galaxy S II på 55 dagar

Postat:
12:16 - 2011-07-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung säljer tre miljoner Galaxy S II på 55 dagar
Samsung Galaxy S2 hann bli populär långt innan den hamnade på lagerhyllor runtom i världen och förhandsintresset för enheten var stort. I slutet av mars i år när Swedroid frågade vilken androidmobil flest tyckte var bäst vann Galaxy S2 med hela 31 % av rösterna. Förvisso fanns inte HTC Sensation med som alternativ i omröstningen eftersom den inte hade blivit tillkännagiven än, men många hade onekligen höga tankar om Samsungs flaggskepp redan innan dess release.

Populariteten tycks ha hållit i sig, för nu har Samsung stolt meddelat att de sålt tre miljoner exemplar av Galaxy S2 på 55 dagar. För originalet Galaxy S tog det 85 dagar att nå samma siffra. Enligt den sydkoreanska elektronikjätten har det i snitt sålts en Galaxy S2 varje 1,5 sekund under tiden som gått sedan flaggskeppet först släpptes.

Vad är det som gjort enheten så populär? Alla goda recensioner och att SGS2 flera gånger kallats för världens bästa mobil torde knappast ha minskat försäljningen. Exynos-processorn, den stora Super AMOLED Plus-skärmen, samt 8MP-kameran i kombination med den låga vikten och de nätta yttermåtten torde även vara en stor del av förklaringen till framgången. Dessutom är ju S2:an som bekant uppföljaren till den omtyckta (dock i vissa fall även hatade) Galaxy S, vilket måste ha bidragit.

Som tidigare rapporterats ska det släppas en modell av Galaxy S2 med NFC-stöd någon gång under sommaren. Swedroid har fiskat lite efter releasedatum men inga återförsäljare har kunnat ge rakt besked. Vissa butiker tänker bara erbjuda den som beställningsvara, då NFC-modellen enligt utsago kommer bli större, tyngre och dyrare än den nuvarande Galaxy S2.

Vad tror Swedroids läsare – kommer Samsung Galaxy S2 bli den androidtelefon som säljer allra bäst i år eller innehar någon annan enhet tronen vid årsskiftet?

Genom EuroDroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Har IOS bättre appar än Android?
 2. Plot twist: Nya Chromecast med Google TV är sämre, inte bättre
 3. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 4. Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?
 5. Windows 11 populärt, anammades dubbelt så snabbt som Windows 10
 6. Vi har nått gränsen för upplösningar på mobiler, annat har tagit över

Mest läst

 1. Plot twist: Nya Chromecast med Google TV är sämre, inte bättre
 2. Europriserna för Galaxy S22-serien
 3. Har IOS bättre appar än Android?
 4. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 5. Vi har nått gränsen för upplösningar på mobiler, annat har tagit över
 6. Googles billigaste Pixel kan släppas i maj

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om