Samsung Sverige meddelar att Galaxy S får Gingerbread i mitten av april

Postat:
16:43 - 2011-03-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
105

Samsung Galaxy S Gingerbread

Efter flera rykten hit och dit om potentiella uppgraderingsdatum, har nu Samsung Sverige till sist kungjort att Galaxy S kommer att uppdateras till Android 2.3 i mitten av april – alltså om två veckor. För bara några dagar sedan läckte en officiell Gingerbread-ROM för den europeiska varianten av Galaxy S ut på nätet i förtid, men nu är alltså senaste versionen av Android inte långt borta för Galaxy S-ägare i Sverige.

Enligt Samsung har tillverkarens tester av uppgraderingen nu nått sin sista fas, och när nya firmware-versionen är redo att rullas ut kommer detta att som vanligt ske via Samsungs egna mjukvara Kies. De som har operatörsspecifika versioner av Samsung Galaxy S får dock vänta lite längre på uppdateringen än de som har den obundna varianten, nämligen till mitten av maj.

Saxat från Samsungs pressmeddelande:

Pressmeddelande den 30 mars 2011

Samsung Galaxy S uppgraderas till Android 2.3

Nu är det inte länge kvar tills Samsungs framgångsrika smarta telefon Galaxy S uppgraderas till Android 2.3. I mitten av april planeras uppgraderingen att rullas ut för mobiler, som inte är kopplade till specifika operatörer. I mitten av maj finns uppgraderingen tillgänglig för operatörsspecifika mobiltelefoner.

Samsungs smarta och prisbelönta telefon Galaxy S blir snart ännu smartare. Inom kort sker uppgraderingen till Android 2.3, vilket blir en efterlängtad present till alla användare av storsäljaren Galaxy S.

Just nu är Samsungs tester inför uppgraderingen i sitt absoluta slutskede. I mitten av april sjösätts uppgraderingen till Galaxy S utan koppling till specifika operatörer, och i mitten av maj görs den efterfrågade uppgraderingen tillgänglig även för operatörsspecifika mobiltelefoner.

Uppgraderingen kommer att finnas tillgänglig via Samsungs programvara Samsung Kies.

 
De Galaxy S-användare som inte kunnat hålla sig och provat den europeiska Gingerbread-uppdatering som läckte ut för ett par dagar sedan, har rapporterat om en markant prestandaökning gentemot tidigare firmware. Både det allmänna flytet i gränssnittet och GPS:en sägs ha fått sig en skjuts framåt: alla Galaxy S-ägare torde alltså ha en hel del att se fram emot.

Är det några av er läsare som kommer att behålla er Samsung Galaxy S ett tag till, nu när enheten snart får Gingerbread?
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: