Samsung tillkännager att Galaxy S4 sålts i 10 miljoner exemplar

Postat:
09:52 - 2013-05-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
43

För någon vecka sedan tog Samsungs VD JK Shin ut segern i förskott och förutspådde att företaget skulle sälja 10 miljoner exemplar av Galaxy S4 på 30 dagar. Nu har den östasiatiska jätten officiellt presenterat den statistiken. Det tog föregångaren 50 dagar att nå samma siffra, Galaxy S2 fem månader, medan Galaxy S var på marknaden i sju månader innan den nådde upp till 10 miljoner sålda exemplar. 

I Samsungs pressmeddelande låter tillverkaren utan att gå in på exakta siffror meddela att Galaxy S4 ”på mindre än en månad” har sålts i över 10 miljoner exemplar, och säger vidare att fyra stycken säljs varje sekund. Om vi knappar lite på miniräknaren ser vi att ett snitt på fyra sålda enheter varje sekund innebär att 10 000 000-gränsen nåtts efter cirka 29 dagar.

I samma veva har Samsung tillkännagivit flera nya färger som kommer under sommaren. Utöver de befintliga vita och svarta modellerna kommer Galaxy S4 att kläs i blått och rött. Framåt hösten ska Samsung även släppa en lila och en brun variant av flaggskeppet.