Samsungs kommande Galaxy Tab 10.1 kan få Exynos trots allt? [Spekulationer]

Postat:
03:08 - 2011-06-09
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
43

Samsungs hett efterlängtade första Honeycomb-tablets Galaxy Tab 10.1 och 8.9 – drivs de av Nvidias Tegra 2 eller Samsungs Exynos 4210? För många spelar detta ingen roll alls, medan det för andra är av högsta vikt. Samsung själva tiger som muren vilket i vanlig ordning än mer bidrar till att rykteskarusellen snurrar allt snabbare.

Först lanserades en allra första version, som kom att kallas 10.1v, med Nvidias Tegra 2-SoC (”System on a Chip”) under skalet. Detta fick somliga att muttra lite besviket då de hade hoppats på att Samsung skulle satsa på sin egen SoC kallad Exynos 4210.

V:et i 10.1v står kort och gott för Vodafone, världens största mobiloperatör, som enligt ryktet har förhandlat till sig första tjing på Samsungs 10.1-tumsplatta. Det spekuleras i att valet av Tegra 2 istället för Exynos i 10.1v helt enkelt handlar om att Samsung inte har haft tid att anpassa Android Honeycomb, som har utvecklats på Tegra 2-plattan Motorola Xoom, till sin egen processorplattform.

Officiellt skiljer sig 10.1v och 10.1 kanske främst åt vad gäller tjockleken, där 10.1v med sina 10.9 millimeter är hela 2.3 millimeter tjockare än 10.1, samt antalet kameramegapixlar – åtta för 10.1v respektive tre för 10.1. Förhoppningen bland många är att även om 10.1v är bortom allt hopp så kan 10.1 och 8.9 fortfarande få Exynos, och resonemanget bygger på att Samsung med dessa plattor kommer ha haft mer tid på sig än vad de hade med 10.1v.

En hoppets gnista tändes under gårdagen då Vodafone UK plötsligt lät meddela att de förkastar 10.1v till förmån för 10.1, och i samband med detta så får processorn sig en knuff i rätt riktning – där 10.1v hade en Tegra 2 på 1 GHz så har specifikationerna på Vodafones webbsajt uppdaterats till en icke specificerad processor på 1.2 GHz – samma klockhastighet som Samsungs Exynos-utrustade Galaxy S II.

Vän av ordning påpekar nu förstås att detta är lösa spekulationer baserat på väldigt svaga fakta, och visst är det så; det här behöver inte betyda någonting. Vodafone kan ha skrivit fel eller så kan det helt enkelt röra sig om en överklockad Tegra 2, men för oss som hoppas på Exynos snarare än Tegra 2 så griper vi ivrigt efter alla halmstrån vi kan finna.

Håller ni med Swedroids redaktion, eller ser ni hellre Tegra 2 under skalet på dessa tunna läckerbitar?
 

Vodafone UK via Phandroid.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1v (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu:


 

Mest kommenterat

 1. Google slår tillbaka mot Sonos
 2. Använder du Google Chat — och vad tycker du i så fall om tjänsten?
 3. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 4. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. HBO Max framtid hänger i luften efter sammanslagning, kan försvinna
 3. Google slår tillbaka mot Sonos
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 6. Motorola smygpresenterar nya Razr

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du Google Chat?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om