Samsungs reklamkampanj sägs ha gjort Apple-chef förbannad

Postat:
12:46 - 2014-04-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Många är säkert bekanta med Samsungs reklamkampanj för Galaxy-telefonerna, i vilken företaget driver med Iphone-användare och Apple i allmänhet. Reklamfilmerna har haft ”The Next Big Thing is Already Here” som slutkläm. Apple och Samsungs rättstvist har som tidigare rapporterats gått in i ett nytt skede.

Sydkoreanska elektronikjätten har visat upp interna Apple-dokument under rättegången och enligt Samsung gjorde reklamkampanjen Apples marknadsföringschef Philip Schiller galen av ilska. Tillverkarens advokater försöker påvisa att Apple upplevde ett hot från Android och framförallt från Samsung och att stämningarna främst handlar om att kväsa konkurrensen.

apple-vs-samsung-mejl

Som bevis visade bland annat Samsung ett mejl från Schiller som gått ut till Apples reklamavdelning. Angående en artikel i Wall Street Journal om att Samsung börjat uppfattas som häftigt istället för Apple, skrev Schiller ”vi behöver jobba hårt för att vända det här…”.

Samsungs advokater menar att Schiller blev ”besatt” av Samsungs reklamkampanj och föreslog för Apples VD Tim Cook att de skulle byta reklambyrå, med diskussioner om saken i Apples styrelse. Rättegångens inledande fas sägs pågå hela april. Apple begär $2 miljarder i skadestånd av Samsung, medan Samsung kräver $6,9 miljoner av Apple.