Samsungs senaste tablet Galaxy Tab 8.9 väger 470g och är endast 8.6mm tjock

Postat:
12:34 - 2011-03-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
56

Mässan som den trådlösa telekommunikationsindustrin i USA anordnar varje år, CTIA, har nu smygstartat i Florida. Senare idag förväntas Samsung offentliggöra sin nya Honeycomb-tablet vid namn Galaxy Tab 8.9, men surfplattans specifikationer har redan nått Internet. Av bilderna att döma har den sydkoreanska tillverkaren infogat ett eget användargränssnitt ovanpå Honeycomb – alltså är detta än så länge den enda Android 3-plattan med anpassat interface.

Bland annat sägs Samsung Galaxy Tab 8.9 ha hemskärmar med ”levande paneler” och extra widgetar. Gränssnittet ska även låta oss byta mellan appar på ett nytt vis, genom att bläddra mellan förhandsgranskningar av applikationerna i fråga. Att just tillhandahålla förhandsgranskningar av appar som körs är emellertid något även ett oförändrat Honeycomb mäktar med.

När man tar en titt på specifikationerna slås man av att Galaxy Tab 8.9 både är tunn och relativt lätt: den väger 470 gram och är inte mer än 8.6mm tjock. Alltså är den både tunnare och lättare än en iPad 2. Skärmen är som namnet antyder 8.9 tum stor, med upplösningen WXGA 1280×800 – vilket gör att Samsungs nya tablet har högre pixeldensitet än Motorolas Xoom, som har samma upplösning men större skärm. Processorn är dubbelkärnig med en klockfrekvens på 1GHz, och även om det inte framgår förmodas den tillhöra Tegra 2-plattformen.

Hur tycker ni läsare Galaxy Tab 8.9 känns initialt? Kommer den att kunna hävda sig bra i striden om tablettörstiga konsumenters intresse?

Genom Android and Me och PocketNow

 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: