Samsungs TouchWiz-gränssnitt för Android fångad på video

Postat:
21:33 - 2009-11-05
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
237

Många av er har säkerligen redan sett bilder på Samsungs egenutvecklade TouchWiz-gränssnitt, bestående av en kub som ”svävar” på telefonens home screen. Tanken bakom Samsungs gränssnitt är att varje sida på kuben utgör en specifik applikation, och man roterar kuben för att snurra fram de olika applikationerna genom att ”swipa” med fingret över den. Kanske inte helt praktiskt, men tanken är förstås att det skall locka köpare genom att vara ”flashigt”.

Ett videoklipp med ack så usel kvalité har nu via sajten Tmonews dykt upp, där detta gränssnitt demonstreras på en Samsung Behold II. De hackiga rörelserna i klippet sägs bero på videons usla kvalité snarare än på att telefonen ”laggar”.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Wfq7lWOV1Tc&fmt=18

Vad tror ni, är detta gränssnitt det minsta praktiskt eller handlar det om en försäljningsgimmick bara? Personligen hoppas jag onekligen på att man kan stänga av detta om man vill.

Edit: Vår läsare DasErdbeerkuchen påpekar med rätta i kommentarerna att detta Cube-gränssnitt inte ersätter den vanliga ”home screenen” utan endast är ett komplement till denna. Detta är mycket positivt, då många med mig inte alls är förtjusta i tungjobbade/långsamma grafiska gränssnitt.
 

Tmonews via phandroid.