Samsungs webbläsare släpps för Windows

Postat:
19:55 - 2023-11-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Samsung har hastigt och lustigt släppt sin populära webbläsare Internet för Windows, utan något tillkännagivande på produktbloggen än så länge. Webbläsaren var tidigare bara tillgänglig på Androidtelefoner och vissa smartklockor, med över en miljard installationer i Play Store.

Programmet syntes inte till när vi bläddrade runt bland Samsungs avdelning i Microsoft Store. Samsung Internet gick dock att installera utan problem genom att öppna direktlänken i Edge, med samma konto som för Windows.

Browsern baseras på den öppna källkoden för Chromium-projektet och har därmed samma grund som Chrome, Edge och Opera med flera. Samsungs webbläsare kan installeras på alla datorer och inte bara på de från Samsung.

Med tanke på att Samsung inte tillkännagivit Windows-tillgängligheten är det möjligt att programmet publicerats av misstag, eller att webbläsaren är i betastadiet. Programmet visade en sydkoreansk startskärm. De som vill testa och kör Windows 10 eller Windows 11 kan följa den här länken.

Uppdatering: Vid närmare inspektion visar Samsungs egna skärmdump i Microsoft Store inte Samsung Internet utan Chromium, med texten ”Google API-keys are missing, some functionality of Chromium will be disabled” under adressfältet, vilket ytterligare indikerar att programmet kan ha publicerats av misstag.