Sandisk presenterar snabbare flashminne

Postat:
13:50 - 2014-02-24
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
3

När Qualcomm presenterade sin nya processor Snapdragon 801 så var en av nyheterna att den stödjer eMMC5.0-standarden som bland annat har stöd för bättre hastigheter för att jobba med flashminne. Det är därför inte konstigt att vi även idag fick en pressrelease från Sandisk för nya flashminnen som även de stödjer eMMC5.0 och därigenom tillsammans med Snapdragon 801 kommer kunna erbjuda våra telefoner och surfplattor extra bra flashminnesprestanda.

Produkten det handlar om är andra generationens iNand Extreme. Detta flashminne kommer finnas i storlekar upp till 64 GB och lovas ge oss 3 ggr slumpmässig skrivprestanda och 2 ggr bättre sekventiell läsprestanda jämfört med dagens version av iNand Extreme. I riktiga siffror så innebär det upp till 80/300 MB/s sekventiell skriv/läs-prestanda och 3000/6000 IOPS för slumpmässiga skriv-/läs-operationer.

Även om tillverkarna redan har test-exemplar av detta nya flashminne så kommer det inte finnas tillgängligt i större volymer förrän andra kvartalet så vi kommer nog få vänta ett tag innan vi ser telefoner och/eller surfplattor som använder det.

Läs mer i Sandisks pressrelease.