Scandinavian Keyboard – Nu kompatibelt med vår nordiska Magic!

Postat:
10:37 - 2009-06-17
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
78

Scandinavian Keyboard - Nu Magickompatibelt? Scandinavian Keyboard, som vi recenserade för någon månad sedan, är ett modifierat tangentbord för oss skandinaver som vill ha ÅÄÖ (i respektive lands tappning) direkt på skärmen, utan krångel med långtryck på A respektive O.

Det visade sig emellertid snabbt att Scandinavian Keyboard inte var kompatibelt med den nordiska Magicen eftersom HTC hade bestämt sig för att gå in och pilla lite med bland annat tangentbordet i Android, vilket ledde till inkompatibilitetsproblem. I förra veckan kontaktade Swedroid därför Trygve, skaparen av applikationen, och påtalade problemet vilket i sin tur ledde till att vi satte Trygve i kontakt med en av våra användare på forumet. goa200 har som så många av er just en nordisk Magic med det inkompatibla tangentbordet, så han kunde hjälpa Trygve genom att förse honom med den nödvändiga informationen för att åtgärda detta.

Resultatet är alltså version 1.3.0 av Scandinavian Keyboard vilket Trygve släppte på Market för några timmar sedan. Detta skall vara 100% kompatibelt med nordiska Magicen. Vi rekommenderar även att ni installerar Swedish Dictionary vilket är en svensk ordlista tillhörande Scandinavian Keyboard.

Om ni testar den senaste versionen – skriv gärna en rad eller två i kommentarerna om hur det fungerar. Buggar? Krascher? Perfektion? You tell us and we’ll tell Trygve.
 

Uppdatering: Det verkar som att det inte är 100% kompatibelt, utan snarare 90% kompatibelt. Tangentbordet i sig fungerar, likaså den svenska ordlistan, men man kan för närvarande inte lägga till egna ord i ordlistan om man har en nordisk HTC Magic. Att tangentbordet och ordlistan fungerar är självfallet ett stort steg framåt, men det är ännu inte en perfekt lösning.