Se Samsung Galaxy Nexus användas som stationär dator [Video]

Postat:
13:44 - 2012-02-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
48

Vad ska man egentligen använda fyra processorkärnor och 2GB RAM-minne i en mobil till? Den frågan är det flera som ställt. En vision som blir allt vanligare är att mobiler i sinom tid både kommer ersätta våra stationära och bärbara datorer.

Fristående datorer kommer sannolikt alltid kunna erbjuda mer beräkningskraft och därmed lämpa sig bättre för de mest krävande spelen och avancerade program för exempelvis videoredering, digitala effekter och musikinspelning.

Men för de allra flesta datoranvändare lär det inte dröja många år innan mobilen ersätter datorn. En möjlig linje är de skal som Motorola introducerade redan för ett år sedan för sin Atrix-modell. Genom att sätta Atrix i ett laptopskal kan den utgöra hjärnan i en laptop och genom att koppla mobilen till en skärm med tangentbord och mus kan den bli till en stationär dator.

Vi skulle alla kunna gå runt med våra datorer i fickan och bara sätta in dem i diverse lättillgängliga och standardiserade skal för att förvandla mobilerna till andra former av datorer. Med den framtiden i åtanke är det inte konstigt att vårens snabbaste smartphones har samma beräkningskraft som vissa datorer.

Videon ovan visar en kille som redan nu anammar den framtiden med sin Samsung Galaxy Nexus. Han har med hjälp av Bluetooth kopplat ett tangentbord, en trackpad och en skärm till Nexusen och använder den som en vanlig dator. Genvägar fungerar på tangentbordet, trackpaden accepterar gester och multitasking går naturligtvis smidigt eftersom det rör sig om Android. Några Nexus-ägare som är sugna på att testa själva i helgen?

Genom DL

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: