SJ släpper androidapp för att underlätta för resenärer [Notis]

Postat:
16:28 - 2011-09-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

SJ släpper androidapp för att underlätta för resenärer [Notis]SJ släpper androidapp för att underlätta för resenärer [Notis]

SJ AB har gett ut en app i Market som heter Min resa vilken är tänkt att tillhandahålla aktuell informationen om tågtrafiken. Appen låter användare söka efter ankommande och avgående tåg och visar info om tider, tågnummer, spår och eventuella förseningar.

Min resa har även en funktion för att se exakt var ett visst tåg befinner sig genom att dess plats visas på en karta. Utöver att ge information om tågtrafiken kan appen hantera bevakningar. Dessa fungerar på så vis att en sträcka utan byten kan övervakas under ett visst tidsintervall för en eller flera veckodagar.

Genom att lägga en sträcka under bevakning får man automatiskt information om eventuella avvikelser och ändringar, även om själva appen inte är startad. Vi har kikat på Min resa lite snabbt och den verkar fungera precis som den ska. Ifall man reser med tåg relativt ofta torde det inte finnas någon anledning att inte ha programmet i sin applikationslåda.

Min resa är naturligtvis gratis och ska gå att installera på alla androidenheter som kör Android 2.1 eller senare releaser av plattformen (installationsfilen är cirka 2,1MB stor).

Tipstack till Mikael!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia mini på Prisjakt just nu: