Skandinavien blir först med Huawei U8232?

Postat:
00:18 - 2009-09-13
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
371

Huawei U8232

Förra veckan rullades info om Huaweis första androidlur ut i media, och det var T-Mobile som fick första tjing på den första androidluren på marknaden med en 3.5-tumsskärm. Huawei U8230, eller T-Mobile Pulse som de kallar den, är ämnad att endast säljas hos T-Mobile i Europa, vilket effektivt utesluter oss svenskar.

Det finns dock en ljusning, i form av ett rykte som idag publicerades i en artikel på the::unwired. Pulses närmast identiska (men i mitt tycke vackrare) systertelefon U8232 är enligt detta rykte ämnad för fler europeiska marknader än de som T-Mobile når, och Skandinavien är alltså först ut av dessa.
 

Huawei U8232 t. vänster vs. U8230 (Pulse) t. höger.

Huawei U8232 t. vänster vs. U8230 (Pulse) t. höger.


 

Hårdvarumässigt följer Huaweis androidtelefoner mer eller mindre exakt samma mall som alla andra androidtelefoner till dags dato. Samma processor, snarlik RAM-mängd, likartad kamera, wifi et.c. Ljuspunkten är dock att den har bestyckats med den största skärmen hittills på en androidtelefon. 3.5 tum – samma storlek som iPhone, vilket för oss med stora fingrar är välkommet.

Hårdvaran är som ni förstår inget man blir speciellt upphetsad över, men om prisnivån blir tillräckligt attraktiv, säg under 4000 kr i butik i Sverige, så kan den utan tvekan slå sig in bland de aningen dyrare konkurrenterna från HTC och Samsung.

the::unwired