Skulle du skaffa en Lumia från Nokia om den körde Android? [Undersökning]

Postat:
18:30 - 2013-08-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
141

I slutet av april förra året gick Samsung om Nokia och blev världens största mobiltillverkare. Sedan dess har företaget dessutom blivit omsprunget av LG, och Samsung sålde rentav fler mobiler i Finland än Nokia under första kvartalet 2013. Den 21:a september 2010 tog kanadensaren och före detta Microsoft Office-chefen Stephen Elop över rollen som ledare för Nokia och i februari följande år satsade tillverkaren som bekant på Microsofts mobilplattform Windows Phone i ett försök att vända nedåtgående trenden.

Sedan dess har Nokia släppt en rad Windows Phone-telefoner varav många hyllats på olika vis, framförallt för deras industridesign, byggkvalitet och ovanligt kompetenta kameror. Förra hösten släppt Nokia telefonen Lumia 920 och därefter har tillverkaren presenterat både Lumia 925 och nu senast kameravärstingen Lumia 1020 med 41MP-kamera. Den har kallats den bästa kamera som suttit i en telefon.

nokia-lumia-1020

Men vissa, inte minst recensenter, har ibland ställt sig tveksamma till Windows Phone och antingen sagt högt eller tänkt för sig själva: ”Om den ändå körde Android…”. Stephen Elop menar att Nokia inte satsade på Android på grund av rädsla för Samsungs dominans, medan Nokias Anssi Vanjoki i september 2010 sa att en Androidsatsning hade varit som att ”kissa i byxan för att bli varm”.

nokia-lumia-920

Nu undrar vi rätt och slätt: Skulle du skaffa en Lumia från Nokia om den körde Android? Samma vassa kameror, samma design, samma byggkvalitet, men med skillnaden att telefonerna kör Android 4.3 Jelly Bean istället? Antingen Android i sitt originalutförande eller ett imaginärt Nokia-gränssnitt. Eller har du kanske redan slagit till på en Lumia? Skulle Nokia vinna på att även satsa på Android längre fram eller bör de fortsätta lägga all fokus på Windows Phone? Diskussion och röster välkomnas!

Skulle du skaffa en Lumia från Nokia om den körde Android?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Senaste artiklarna om NOKIA

→ Besök Androidarkivet