Skype försvarar valfrihet – vill inte tillåta operatörer att begränsa applikationer

Postat:
16:11 - 2009-10-06
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
45

Skype är missnöjde över att telefonoperatörer inte tillåter att Skype används i 3G-näten och lobbar för nävarande starkt för att FCC, USA:s motsvarighet till kommunikationsmyndigheten PTS, skall tvinga operatörer att tillåta tredjeparts-IP-telefoni över 3G-näten.

android_skype

Företaget har även genomfört en undersökning där man kunde konstatera att två av tre amerikaner (67.3%) vill ha full kontroll över vilka applikationer de kan installera och använda på sin telefon, blott 8.7% tycker att operatörerna skall avgöra detta. Hela 59% tycker att mobiltelefonoperatörerna har för mycket kontroll över hur kunderna skall kunna använda sina telefoner. Vidare drar man även den slutsatsen att närmare hälften skulle välja en operatör som erbjuder dem möjlighet att använda applikationer som Skype för IP-telefoni framför en operatör som inte gör det.

Undersökningen genomfördes mellan den 15:e tom 17.e september 2009 och hade 2016 deltagande där samtliga var över 18 år. Som en mörk sidoparantes kan tilläggas att 2.7% av de svarande vill att den federala statsmakten skall  styra över vilka appliktationer som tillåts på mobiltelefoner.

Googles Andy Rubin hävdar att det inte finns något som i dagsläget stoppar Skype från att släppa en fullvärdig applikationer för Android, det vill säga en som även kan använda 3G-nätet för IP-telefoni och inte bara Wi-Fi som i dagsläget. Med tanke på ovanstående torde väl en sådan klient för Android inte dröja länge, speciellt för för Europa där mobiltelefonoperatörer kanske kan betraktas som aningens mer liberala. Hur tror ni de svenska operatörerna kommer att ställa sig om en sådan här klient blir populär? Så vitt vi vet begränsar ingen svensk operatör i dagsläget möjligheten till att använda VoIP-klienter från tredje part.

Genom ArsTechnica

Mest kommenterat

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Använder du Google Chat — och vad tycker du i så fall om tjänsten?
 4. HBO Max framtid hänger i luften efter sammanslagning, kan försvinna
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. HBO Max framtid hänger i luften efter sammanslagning, kan försvinna
 3. Google slår tillbaka mot Sonos
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. OnePlus introducerar 10T med 150W snabbladdning
 6. Rykte: Samsung Galaxy Watch 5 erbjuder snabbare laddning, USB-C

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du Google Chat?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om