Skype försvarar valfrihet – vill inte tillåta operatörer att begränsa applikationer

Postat:
16:11 - 2009-10-06
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Skype är missnöjde över att telefonoperatörer inte tillåter att Skype används i 3G-näten och lobbar för nävarande starkt för att FCC, USA:s motsvarighet till kommunikationsmyndigheten PTS, skall tvinga operatörer att tillåta tredjeparts-IP-telefoni över 3G-näten.

android_skype

Företaget har även genomfört en undersökning där man kunde konstatera att två av tre amerikaner (67.3%) vill ha full kontroll över vilka applikationer de kan installera och använda på sin telefon, blott 8.7% tycker att operatörerna skall avgöra detta. Hela 59% tycker att mobiltelefonoperatörerna har för mycket kontroll över hur kunderna skall kunna använda sina telefoner. Vidare drar man även den slutsatsen att närmare hälften skulle välja en operatör som erbjuder dem möjlighet att använda applikationer som Skype för IP-telefoni framför en operatör som inte gör det.

Undersökningen genomfördes mellan den 15:e tom 17.e september 2009 och hade 2016 deltagande där samtliga var över 18 år. Som en mörk sidoparantes kan tilläggas att 2.7% av de svarande vill att den federala statsmakten skall  styra över vilka appliktationer som tillåts på mobiltelefoner.

Googles Andy Rubin hävdar att det inte finns något som i dagsläget stoppar Skype från att släppa en fullvärdig applikationer för Android, det vill säga en som även kan använda 3G-nätet för IP-telefoni och inte bara Wi-Fi som i dagsläget. Med tanke på ovanstående torde väl en sådan klient för Android inte dröja länge, speciellt för för Europa där mobiltelefonoperatörer kanske kan betraktas som aningens mer liberala. Hur tror ni de svenska operatörerna kommer att ställa sig om en sådan här klient blir populär? Så vitt vi vet begränsar ingen svensk operatör i dagsläget möjligheten till att använda VoIP-klienter från tredje part.

Genom ArsTechnica

Mest kommenterat

 1. Har IOS bättre appar än Android?
 2. Plot twist: Nya Chromecast med Google TV är sämre, inte bättre
 3. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 4. Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?
 5. Windows 11 populärt, anammades dubbelt så snabbt som Windows 10
 6. Har MediaTek Dimensity 9000 högst processorprestanda bland systemkretsar för Android?

Mest läst

 1. Plot twist: Nya Chromecast med Google TV är sämre, inte bättre
 2. Europriserna för Galaxy S22-serien
 3. Har IOS bättre appar än Android?
 4. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 5. Vi har nått gränsen för upplösningar på mobiler, annat har tagit över
 6. Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om