SlideScreen – Hemskärmsalternativ i ny tappning [Tips]

Postat:
08:44 - 2010-01-22
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
51

Alternativ till den i Android medföljande hemskärmsappen finns det gott om på Android Market, men de flesta är i grunden mycket lika originalet om än med sina egna små nisher och gimmickar, med vilka utvecklarna hoppas locka användare.

Lava Labs SlideScreen är till skillnad från de konkurrerande hemalternativen ett helt nytt och informationsbaserat sätt att arrangera sin homskärm. Snabb och överskådlig information över en mängd aktiviteter sammanställs i ett snyggt gränssnitt där varje enskild del påminner lite om en fristående widget som håller koll på exempelvis dina SMS, din mail, dina RSS-flöden eller din twitterkanal. ’

I skrivande stund kan man utöver den medföljande ”väderwidgeten” övervaka följande applikationer i SlideScreen:

* Twitter
* Phone
* SMS/MMS
* Stocks
* News
* Email
* Calendar
* Facebook (Among others, coming soon!)

För närvarande är det som synes ingen diger applikationslista att välja på, men Lava Labs låter via sin webbsajt meddela att man arbetar på ett publikt API vilket tillåter tredjepartsutvecklare att utveckla egna apps till SlideScreen, vilket förstås bör leda till att betydligt fler applikationer dyker upp inom kort.

Ni finner SlideScreen på Market och den finns tillgänglig i två versioner; en reklamfinansierad gratisversion och en betalversion vilken går lös på 6.99 amerikanska dollar.

SlideScreen (gratisversionen) på Market.
SlideScreen på AndroLib.
 

Via LifeHacker.