Slingshot – ett Kickstarterprojekt för den foto- och filmintresserade mobilanvändaren

Postat:
16:20 - 2012-05-19
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
23

Efter att ha berättat om både supersuccén Pebble och Androidlaunchern Chameleon som båda finansieras via Kickstarter kommer här nästa projekt. Likt Pebble är Slingshot ett hårdvarutillbehör för mobiltelefoner, men med en helt annan inriktning. Charles Waugh, som är skaparen av Slingshot, har skapat något av ett hybridställ för mobiltelefoner med inbyggda kameror.

Så gott som varenda telefon är inkluderad i den beskrivningen, vilket är väldigt passande då fästet verkligen passar alla telefoner. Designad för att stabilisera videoinspelningar består Slingshot av två huvudkomponenter – handtaget med kulledsfäste och inbyggda ben, samt ett fäste med tripod-mount där telefonen fästs.

Fästet är i vårat tycke den mest spännande delen då den består av extremt töjbara och slitstarka material som gör att alla möjliga telefoner, med eller utan skydd, passar. Till och med Samsungs Galaxy Note med sina rediga 5.3″ får plats, vilket minst sagt är imponerande. Den går dessutom att fästa på valfri tripod genom fästet på undersidan, vilket öppnar upp för många möjligheter när det kommer till att använda telefonen för lite mer avancerat foto.

För att få tag på en Slingshot krävs det att man donerar 14 dollar till projektet (plus 10 dollar i frakt för oss i Europa tyvärr), och det blir billigare om man ”beställer” fler. Projektet är uppe på Kickstarter i lite mer än en dag till – 34 timmar i skrivande stund, så är ni sugna på att beställa en blir det till att backa projektet rappt med totalt 24 dollar. Charles har utlovat att enheterna kommer att skeppas i början av juli, där förseningen beror på att han uppdaterar enheten med ännu mer slitstarka material.

Vi passade på att donera för ett eget exemplar, och en recension dyker upp när vi väl får hem det. Är detta något som ni läsare tänker nappa på, och skulle ni kunna tänka er att använda mobiltelefonen för mer avancerade projekt?

Slingshot på Kickstarter – donera för ditt exemplar här

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Motorola smygpresenterar nya Razr
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om