Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Slingshot – ett Kickstarterprojekt för den foto- och filmintresserade mobilanvändaren

Postat:
16:20 - 2012-05-19
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Efter att ha berättat om både supersuccén Pebble och Androidlaunchern Chameleon som båda finansieras via Kickstarter kommer här nästa projekt. Likt Pebble är Slingshot ett hårdvarutillbehör för mobiltelefoner, men med en helt annan inriktning. Charles Waugh, som är skaparen av Slingshot, har skapat något av ett hybridställ för mobiltelefoner med inbyggda kameror.

Så gott som varenda telefon är inkluderad i den beskrivningen, vilket är väldigt passande då fästet verkligen passar alla telefoner. Designad för att stabilisera videoinspelningar består Slingshot av två huvudkomponenter – handtaget med kulledsfäste och inbyggda ben, samt ett fäste med tripod-mount där telefonen fästs.

Fästet är i vårat tycke den mest spännande delen då den består av extremt töjbara och slitstarka material som gör att alla möjliga telefoner, med eller utan skydd, passar. Till och med Samsungs Galaxy Note med sina rediga 5.3″ får plats, vilket minst sagt är imponerande. Den går dessutom att fästa på valfri tripod genom fästet på undersidan, vilket öppnar upp för många möjligheter när det kommer till att använda telefonen för lite mer avancerat foto.

För att få tag på en Slingshot krävs det att man donerar 14 dollar till projektet (plus 10 dollar i frakt för oss i Europa tyvärr), och det blir billigare om man ”beställer” fler. Projektet är uppe på Kickstarter i lite mer än en dag till – 34 timmar i skrivande stund, så är ni sugna på att beställa en blir det till att backa projektet rappt med totalt 24 dollar. Charles har utlovat att enheterna kommer att skeppas i början av juli, där förseningen beror på att han uppdaterar enheten med ännu mer slitstarka material.

Vi passade på att donera för ett eget exemplar, och en recension dyker upp när vi väl får hem det. Är detta något som ni läsare tänker nappa på, och skulle ni kunna tänka er att använda mobiltelefonen för mer avancerade projekt?

Slingshot på Kickstarter – donera för ditt exemplar här

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Kommer du byta från Google Photos?
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 5. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 6. Google Stadia får meddelandefunktion

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Test: Google Pixel 5
 4. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 5. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om