Smart Home är Samsungs nya lösning för hemautomatisering

Postat:
12:48 - 2014-01-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

De CES-relaterade nyheterna fortsätter att trilla in trots att mässan egentligen inte börjat än. Senaste nyheten kommer från Samsung, som nu offentliggjort Smart Home – en lösning för att kontrollera och hantera enheter i hemmet genom en enda applikation.

Tillverkaren delar in Smart Home i tre sektioner: enhetskontroll, hemvy och smart kundtjänst. Tanken är att TV-apparater, övrig kompatibel hemelektronik och smartphones ska kopplas ihop och kunna hanteras från en integrerad hemplattform. Tekniken kommer börja rullas ut under första halvan av 2014.

Samsung har skapat ett mjukvaruprotokoll som tillåter andra tillverkare att haka på tåget. Företagets mål är att skapa ett ekosystem kring Smart Home. Exempel på den typ av hemelektronik som ska kunna kopplas samman genom tjänsten är TV-apparater, kylskåp, tvättmaskiner, smartphones, surfplattor och handledsenheter som Galaxy Gear.

samsung-smart-home-ces-2014

Appen kan användas till att konfigurera saker i hemmet, som att slå på luftkonditionering eller styra ljussättningen – vare sig användaren är hemma eller på resande fot. Smart Home har även stöd för röststyrning. Samsung berättar hur användare ska kunna säga ”går ut” till sin Galaxy Gear, varefter allt i hemmet släcks ner.

Hemvy-funktionen är tänkt att via smartphones ge användare en live-vy av hemmet, genom de enheter där som har kameror. Smart kundtjänst ska avslutningsvis automatiskt meddela användaren när en apparat behöver service eller utbyte av komponent. Samsung Smart Home kommer visas upp under CES i veckan som kommer.

Senaste artiklarna om CES 2014

→ Se fler artiklar om ämnet