Smart Stay EX håller din Android vaken medan du tittar på den [Uppdaterad][Apptips]

Postat:
12:45 - 2012-08-03
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
59

När Samsung Galaxy SIII lanserades var Smart Stay – möjligheten att låta telefonen följa användarens ögon för att hålla skärmen tänd så länge denne tittade på den – en av modellens mest intressanta och nytänkande funktioner, en funktion som eventuellt kunde tippa över vågskålen vid jämförelse med exempelvis HTC One X.

Nu kan emellertid One X-användare såväl som många andra Androidanvändare få samma funktionalitet på sina enheter: Smart Stay EX är en applikation som använder enhetens frontmonterade kamera för att se om användarens ögon syns i bild och som i sådana fall håller enheten vaken. Applikationen finns i en gratis- och en betalversion och kräver inte att enheten är rootad.

Vid test med en Samsung Galaxy Nexus fungerar applikationen som den skall, den håller telefonen vaken så länge ögonen syns i kameran och låter skärmen släckas när de försvinner ur bild (såvida telefonen inte används). Smart Stay EX kontrollerar detta vid två tillfällen innan skärmen släcks, och om den inte upptäckt några ögon vid det första tillfället visas ett slutet öga i meddelandefältet. Inställningsgränssnittet dras med vissa buggar men är lättförståeligt och de flesta kan troligtvis använda grundinställningarna.

Smart Stay EX fungerar inte med alla enheter, men de flesta nyare telefonmodeller (HTC One S undantagen) och ett antal surfplattor stöds enligt detta dokument, som även finns länkat från applikationens Play Store-sida. Om din enhet inte finns med i dokumentet, testa gärna och rapportera resultatet i kommentarfältet.

Ni som inte har en Samsung Galaxy SIII, är detta en funktion som ni saknat? Hur tycker ni som har en Galaxy SIII att Smart Stay EX står sig mot den inbyggda funktionen? Lämna en kommentar nedan.

Uppdatering: Tydligen har applikationen flyttats till ett annat utvecklarkonto och fått en ny logotyp. Till er som har köpt den gamla versionen: Denna kommer senare bli en upplåsningsnyckel till Pro-funktionalitet för den nya versionen och utvecklaren råder användare att låta den vara installerad.


Gamla versionen (Köp ej):
SmartStay EX
Smart Stay EX Lite