Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

SMHI släpper android-app

Postat:
05:38 - 2011-05-31
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, släppte under gårdagen något som har efterfrågats både länge och ofta – en egen väderapp för Android. Appen, som även har en tillhörande widget, erbjuder mer eller mindre exakt samma saker som många konkurrerande väderappar gör, men redan i sin första version så lägger SMHI upp ribban högt och knäpper många konkurrenter på näbben.

Även om widgeten enligt vår mening är lite för simpel, och endast tillgänglig i storleken 2×2, så är resten av appen långt ifrån simpel – vi erbjuds utöver möjligheten att söka på ort (eller automatisk positionering) även innevarande och kommande väder uppdelad i fyra tidsperioder, en tiodygnsprognos och därtill möjligheten att detaljstudera prognosen för vart och ett av de kommande tio dygnen.

Appen är rent grafiskt överskådlig och snygg, men kanske aningen tråkig enligt somliga. Vi gissar därtill att många, inte minst de med telefoner med AMOLED-skärmar, gärna skulle se möjligheten till ett mörkare tema för att spara värdefull batteritid.

Vidare finns ett läge för vädervarningar, som åska eller stormvindar i olika delar av landet, samt ett radarläge där man får en överskådlig bild av hur oväder drar fram över landet.

Allt som allt så kan vi inte säga annat än att SMHI har lyckats fint med sin första väderapp för Android – även om det finns utrymme för förbättringar. En bättre widget i fler storlekar, ett mörkt tema för gränssnittet och en buggfix för Android 3.x-enheter, på vilka appen krashar redan vid uppstart, är på vår personliga önskelista.

Om ni testar eller har testat appen så får ni mer än gärna dela med er av era synpunkter i kommentarerna nedan. Vad saknas? Vad fungerar mindre bra? Vad fungerar perfekt?
 

SMHI:s pressmeddelande. SMHI på Android Market. Tipstack till Kenneth och Måns.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson X8 på Prisjakt just nu:


 

Mest kommenterat

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 3. Samsung kommer fasa ut laddare och hörlurar stegvis
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi [Uppdaterat]
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21

Mest läst

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21
 3. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi
 4. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Samsung lanserar flaggskepps-chippet Exynos 2100

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om