Solid Explorer Beta – bästa nya filhanteraren för Android?

Postat:
14:58 - 2012-05-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36

Swedroid har fått in ett flertal tips om en ny filhanterare för Android. Den heter Solid Explorer och har trots sitt betastadie lyckats erhålla 4,8 stjärnor av fem möjliga i Play Store.

Det finns väldigt många filhanterare för Android och det är svårt för en ny app att sticka ut oavsett kategori, men Solid Explorer har lyckats med det konststycket och kan vara värd att kika närmare på. Vad som verkar ha gjort appen populär är avancerade funktioner i kombination med ett attraktivt gränssnitt.

Några av de finesser Solid Explorer bjuder på är två fristående paneler för att bläddra efter filer, dra & släpp-operationer mellan dessa, möjligheten att skapa ZIP- och TAR-filer samt stöd för molnlagringstjänsterna Dropbox och Box.

Det går därtill att dela filer via FTP och Solid Explorer har inbyggda FTP-, SFTP- och SMB/CIFS-klienter. En rätt ovanlig funktion är att Solid Explorer indexerar filerna som finns på ens enhet. På så vis kan man söka efter filer direkt ifrån Googles sökwidget. Om man inte vill använda sig av just den funktionen så går den förmodligen att stänga av, något vi dock inte kan svära på.

Solid Explorer är för närvarande gratis och går att ladda hem från Play Store till alla enheter som kör Android 2.2 eller senare. Är det några som har erfarenhet av appen? Vilken tycker ni är den bästa filhanteraren för Android?

Tack till alla som tipsat!