Sonos efterlängtade fjärrkontrollsapp finns nu i Market

Postat:
12:17 - 2011-04-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Sonos efterlängtade fjärrkontrollsapp finns nu i Market

Sonos är ett amerikanskt elektronikföretag med högkvarter i Santa Barbara i Kalifornien, och de har specialiserat sig på trådlösa musiksystem som kan hantera flera rum samtidigt. Nu har Sonos till sist släppt sin utlovade Android-app, vilken fungerar som en fjärrkontroll för tillverkarens musiksystem Sonos S5 och Sonos ZonePlayer.

Applikationen låter kunder använda sin Android-telefon som en fjärrkontrolll till sina Sonos-högtalare, och programmet kan spela upp musik från ett flertal populära tjänster för strömmad musik som exempelvis Spotify och Last.fm, samt från 100 000 internetradiostationer. Det går att välja att spela samma musik i alla rum, eller välja olika låtar för varje rum. Detsamma gäller för volymen, som kan ställas på separata nivåer i olika rum.

Sonos Controller for Android, som applikationen heter, har även stöd för röstigenkänning, så användare kan leta efter låtar genom att säga sökord. Fjärrkontrollsappen ansluter till Sonos-systemet över vanligt Wi-Fi.

Programmet verkar ha fått ett gott mottagande i Market hittills, även om vissa tycker den tar upp lite väl mycket plats på det interna lagringsutrymmet. Är det några av er läsare som har ett musiksystem från Sonos, och vad tycker ni i så fall om appen? Den finns att hämta gratis i Market.

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson X10 på Prisjakt just nu: