Sony antyder att företaget snart presenterar ny smartklocka

Postat:
12:29 - 2013-06-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Smartklockor har funnits i över ett årtionde men den större tillverkare som på senare år verkligen satsat på tekniken är Sony (Ericsson). Det intelligenta armbandsuret LiveView tillkännagavs 2010 och i början av förra året presenterades uppföljaren SmartWatch.

Det här såg ett tag ut att bli året då smartklockan skulle få sitt stora kommersiella genombrott. Vi har hört rykten om att Google, Samsung, LG och Apple alla ska släppa datorer i form av klockor som bärs kring handleden. Hittills har vi dock inte sett röken av några tillkännagivanden, men nu kan Sony eventuellt ha ännu en smartklocka på gång. 

Tillverkaren har nämligen anspelat på en ny klocka i en serie inlägg på Twitter. Sony har bland annat skrivit att ”bärbar teknik finns i vår DNA” och nämnt tidigare smartklockor i kombination med ”det är dags”.

Den mest uppenbara hinten är dock texten ”En av tre smartphoneägare vill bära smarta klockor” tillsammans med en bild som har märkts med ”mae13”, det vill säga mässan Mobile Asia Expo som inleds 26:e juni. Sista inlägget listar en slags klockevolution: ”Fickur / Armbandsur / Digitalklocka / LiveView / SmartWatch / ?”.

Förhoppningsvis får vi i mitten av nästa vecka reda på vad Sony har knåpat ihop den här gången. Vilka funktioner är ni ute efter i en smartklocka och vad krävs för att ni ska vara intresserade av den typen av teknik?