Sony diskuterar för- och nackdelar med att uppdatera till Ice Cream Sandwich

Postat:
12:39 - 2012-04-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
57

Sony tycks fortsätta längs Sony Ericssons spår av transparens och öppenhet. I ett inlägg på tillverkarens utvecklarblogg uppmanar Sony användare att göra ett aktivt val: antingen stanna kvar på Gingerbread som är ”väldigt stabil med suverän prestanda” eller uppdatera till det modernare Ice Cream Sandwich.

Sony berättar att Android 4.0 kräver mer hårdvaruresurser och tar upp både mer RAM och processorkraft. De nämner även en långsammare kommunikation med SQL-databasen vilket enligt Sony kan slöa ner applikationer.

Tillverkaren tar även upp hårdvaruaccelerering som ett potentiellt problem. Tekniken kräver nämligen att grafikbibliotek laddas in vilket i sin tur gör att det går åt ännu mer RAM-minne.

Sony ska ha beröm för att de så uppriktigt berättar om sina uppdateringar, men samtidigt verkade det nästan först som att tillverkaren avråder kunder från att uppgradera till ICS. För att undvika missförstånd har därför blogginlägget uppdaterats med ett förtydligande.

Tillverkaren understryker att dess ICS-uppdateringar har optimerad RAM-hantering samt en medföljande ”Prestandaassistent” som gör att användare kan inaktivera tjänster manuellt för att öka prestandan.

Hur känner ni Xperia-ägare inför uppdateringen? Tänker ni kasta er över Ice Cream Sandwich så fort uppgraderingen släpps eller blir ni kvar på Gingerberad?

Tack till alla som tipsat! Genom Sony

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu: