Sony Ericsson delar med sig av julglädjen, släpper alpha-ROM av Ice Cream Sandwich

Postat:
17:00 - 2011-12-15
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
82

Sony Ericsson är ett företag som är den senaste tiden har haft en väldigt öppen relation med sina kunder – något vi kunde märka så sent som förra veckan då man öppnade upp ett mindre fönster i form av en blogg där tillverkaren förklarar hur telefoner ska kunna få sin dos av Ice Cream Sandwich. Nu har de gått den extra milen och har – hör och häpna – släppt en fungerande alpha-version av deras Ice Cream Sandwich-ROM för allmänheten. Det enda som krävs är en Xperia-telefon av modell arc S, neo V eller ray med upplåst bootloader.

Något som borde nämnas tidigt är att ROM:en inte är menad för vardagligt bruk, speciellt då vanliga samtal inte ens är möjliga i den släppta versionen. Dessutom är Wi-Fi och Bluetooth avstängt, så det enda egentliga syftet med att släppa ROM:en till allmänheten är för demonstrationssyften. Dessutom gör släppet att moddare kan få lite extra hjälp på vägen med att färdigställa en custom-ROM för enheterna.

To show our continuous support to the open developer community, and get your valuable feedback, we are today making an alpha ROM of Ice Cream Sandwich (Android 4.0.1) for Xperia™ arc S, Xperia™ neo V and Xperia™ ray available for download. This is something we have not done before, and we are obviously very excited about it.
This ROM is strictly targeting advanced developers, and it will not work for ordinary everyday usage, as it only has a limited set of features working (you can for example not make any phone calls).

Gällande custom-ROM’s så håller Sony Ericsson-teamet ett öga på XDA och är allmänt närvarande i deras nyskapade tråd om släppet vilket får ses som ett stort plus i kanten. Det ska bli intressant att se hur snabbt allt kommer att utvecklas nu, speciellt om användare på XDA får vara med och delta. Vill ni själva ge det ett försök är ni välkomna att göra detta via källänken nedan, och passar ni på får ni mer än gärna dela med er av era erfarenheter i kommentarerna!

Vad säger ni andra – håller ni med om att det är ett toppeninitiativ av Sony Ericsson? Hade ni gett alphan ett försök om ni hade chansen?

[Sony Ericssons blogginlägg om Ice Cream Sandwich-alphan]

Tack till alla som tipsade!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia ray på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: