Sony Ericsson diskuterar root-åtkomst – upplåsbar bootloader nästa?

Postat:
04:59 - 2011-03-01
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
29

I en öppen diskussion på Twitter mellan Simon Walker, developer program head på Sony Ericsson, samt en användare vid namn Jon Thompson diskuteras officiellt stöd för root-åtkomst på Xperia X10. Simon Walker verkar posivit inställd till förslaget och skriver att han kommer lägga diskussionen på bordet internt på Sony Ericsson – ännu en gång.

Root-åtkomst har sedan ett bra tag tillbaka varit möjligt på Xperia X10, men vad som varit desto klurigare har varit att knäcka bootloadern. Vi förmodar därför att diskussionen ovan, som rör avsaknaden av framtida uppdateringar till nya Android-versioner för Xperia X10, i första hand handlar om en upplåsbar bootloader framför root-åtkomst. Det vill säga i stil med vad som gäller för Nexus S, Nexus One och Motorola Zoom, där en enkel kommandorad över ADB (Android Debug Bridge) låser upp bootloadern och tillåter flashning av valfri tredjepartsmjukvara.

Vi ser det som odelat posivit utifall Sony Ericsson börjar leverera enheter med en upplåsbar bootloader; vilket bland annat banar väg för communisty-baserade ROM-filer i stil med CyanogenMod, som erbjuder både utökad funktionalitet och det senaste i Android-väg. Hur tror ni läsare att det påverkat läget om Sony Ericsson redan från dag ett levererat Xperia X10 med en upplåsbar bootloader

Genom Android Central och Simon Walkers Twitter-sida – stort tack till er läsare som tipsade om denna nyhet!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: