Sony Ericsson gick med 2,2 miljarder i förlust under Q4 2011

Postat:
14:46 - 2012-01-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Efter att ha gått med förlust under andra kvartalet i år såg det lite ljusare ut under det tredje kvartalet för Sony Ericsson då försäljningen ökade med 33 %. Tillverkaren avslutade dock året med en brakförlust på nästan 2,2 miljarder kronor.

Förlusten var så stor att Ericsson blev tvungen att gå ut med en vinstvarning, eftersom det negativa resultatet från Sony Ericsson påverkar Ericssons resultat för Q4.

Sony Ericssons VD Bert Nordberg anger översvämningar i Thailand, kostnader för omstrukturering, prispress, makroekonomi och inte minst hård konkurrens som orsaker till förlusten.

Mobilförsäljningen sjönk med 20 % under fjärde kvartalet; nio miljoner mobiler såldes totalt. Tillverkaren ska nu ånyo göra sig av med personal för att minska omkostnaderna och besparingsåtgärderna ska vara färdigställda mot slutet av året.

Som bekant är Sony på väg att köpa ut Ericsson från den gemensamma satsningen. Affären är dock inte avslutad än och processen har tagit längre tid än väntat. Framåt slutet av januari eller februari förväntas Sonys mobilverksamhet stå på egna ben. Tror ni Sony kommer kunna vända den negativa trenden och göra mobilsuccé under 2012?

Genom DI. Tipstack till Linus!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia ray på Prisjakt just nu: