Sony Ericsson gör sin WebGL-implementering för Xperia-serien till open source

Postat:
13:42 - 2012-01-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
22

I slutet av november meddelade Sony Ericsson att tillverkarens Xperia-serie från 2011 var först i androidvärlden med att stödja hårdvaruaccelererad WebGL – ett mjukvarubibliotek som gör att JavaScript kan generera interaktiv 3D-grafik med hjälp av telefonens GPU.

I Androids anda har nu Sony Ericsson valt att publicera sin WebGL-implementering för Ice Cream Sandwich som open source. Tillverkaren nämner flera anledningar till att tillhandahålla källkoden: dels vill Sony Ericsson att WebGL ska sprida sig i Androids ekosystem och få större utbredning.

Tillverkaren vill även fortsätta att stödja utvecklarcommunityn och känner att en utgivning av källkoden är helt i linje med öppna standarder som HTML5 och just WebGL. SE har en ambition att vara öppen och rättfram och det är en anledning till publiceringen.

Upplåsning av bootloaders, guider till att bygga om en Linux-kernel och projekt med öppen källkod – vi uppskattar Sony Ericssons initiativ. De som vill veta mer kan besöka tillverkarens utvecklarblogg.

Tipstack till Steff!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia ray på Prisjakt just nu: