Sony Ericsson lanserar Xperia ray och Xperia active

Postat:
13:32 - 2011-06-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


Svensk-japanska Sony Ericsson har nyss tillkännagivit två nya androidenheter i Xperia-serien: ray och active. Den sistnämnda modellen är designad för ett aktivt liv och har reptålig skärm samt vatten- och dammtålig konstruktion, medan ray mer tycks vara en slags mindre och billigare variant av Xperia arc.

Xperia ray, tidigare känd under kodnamnet Urushi, har utrustats med 3.3-tumsskärm med FWVGA-upplösning (854×480). Med tanke på att upplösningen är rätt hög i förhållande till skärmstorleken har displayen potential att vara skarp. Skärmen på Xperia ray är även en så kallad Reality Display som kör Sonys Mobile BRAVIA Engine.

Enheten är 9.4mm tjock och omges av en aluminiumram. Inom denna ram ryms 512MB RAM och 300MB lagringsminne för appinstallationer – någon information om processorn har inte publicerats än. Ray har därtill en VGA-kamera på framsidan för videosamtal i kombination med en mer mogen åttamegapixelkamera på baksidan. Den kameran har CMOS-sensor som sägs ge förbättrade bildegenskaper, samt finesser som leende- och ansiktsigenkänning, pekfokus, autofokus, videostabilisering och videoinspelning i 720p.

Om vi kikar närmare på den stryktåliga Xperia active finner vi en tretumsskärm med HVGA-upplösning (480×320). Även Xperia active har 512MB RAM men marginellt mer internt lagringsutrymme – nämligen 320MB. Detta är som tidigare nämnts en robust liten träningstelefon, som enligt tillverkaren kommer levereras fullproppad med sportappar som underlättar och kartlägger ens motion.

Xperia active är tydligen kompatibel med alla ANT+-kompatibla pulsband och bröstbälten, och ett av hörnen på startskärmen är rentav tillägnat just träningsappar. I paketet ingår även ett stereoheadset med öronbyglar och ett armfodral i vilket man kan ha enheten när man är ute och får svetten att lacka.

Båda modellerna förväntas dyka upp under det tredje kvartalet i år, men prissättningen är ännu okänd. De som vill kika närmare på Xperia ray och Xperia active kan med fördel dra igång de officiella reklamfilmerna nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=t05991f5WlY

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ElM3Kbcg_qY

Tack till alla som tipsat! Genom Sony Ericsson

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om