Sony Ericsson LiveView tillgänglig i butik

Postat:
04:00 - 2010-11-16
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
393


Sony Ericsson LiveView finns sedan en tid tillbaka tillgänglig i butik och ute bland operatörer. Enheten som påminner om en digitalklocka kommunicerar med din telefon över Bluetooth och kan i standardutförandet visa information om inkommande samtal, SMS-historik, statusuppdateringar på Facebook, RSS-flöden samt fungera som en fjärrkontroll för musikuppspelning och mycket mer. För att det hela skall fungera krävs en Android-telefon med version 2.1+ av operativsystemet och programmet LiveView som går att hämta hem från Android Market.

LiveView är inte begränsad till de program som följer med från scratch utan Sony Ericsson kommer att göra det möjligt för tredjepartsutvecklare att anpassa sina applikationer för att fungera med LiveView. En försmak på  på hur detta kan se ut ser ni nedan där träningsprogrammet SportyPal redovisar tid samt tillryggalagd respektive återstående sträcka i vad som kan kallas för en LiveView-widget. Vi är fortfarande på det oklara kring när en SDK kommer att dyka upp på Sony Ericsson Developer World, men det vore förvånande om det dröjer mycket längre än till årsskiftet.

SportyPal med en LiveView-widget

Sett till hårdvaran så finns det fyra stycken rörelsekänsliga knappar i fronten på vardera sida och på ovansidan av enheten sitter två taktila knappar, dels en power-knapp och dels en meny-knapp. Vad berör bildskärmen så rör det sig om en 1,3″ stor OLED-skärm med 128×128 pixlars upplösning och måtten är 3.5 x 3.5×1.1cm. Vid normalt användande uppger Sony Ericsson att batteriet skall räcka i cirka 4 dagar och räckvidden är 10 meter. Med i paketet följer utöver enheten ett klipp, ett armband, microUSB-kabel och en användarguide och priset i Sverige ligger mellan 500-600kr inkl. moms.

Ni som redan haft möjlighet att lägga vantarna på ett exemplar får gärna delge oss era erfarenheter, såväl ris som ros är lika intresant. Det vore också roligt att ta del av förslag på användningsområden – vilka applikationer vill ni allra helst se med LiveView-stöd?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=KN2qoA0FfHQ

[Läs mer om LiveView på Sony Ericssons hemsida]

[Följ LiveView-diskussionen i Swedroids forum]