Sony Ericsson offentliggör Xperia mini och Xperia mini pro

Postat:
19:33 - 2011-05-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
86

Xperia miniSony Ericsson har idag tillkännagivit uppföljarna till Xperia X10 mini/mini pro – de har samma namn som sina föregångare, med enda skillnaden att de saknar ”X10” i titlarna. Nya Xperia mini marknadsförs som världens minsta Android-telefon som kan spela in HD-video i 720p, och 5MP-kameran har LED-blixt och autofokus. Enheten erbjuder en reptålig 3-tumsskärm, som tillverkaren kallar för ”Reality Display”, med HVGA-upplösning (320×480) och Mobile Bravia Engine, samt stöd för multitouch.

Xperia minis processor har en klockfrekvens på 1GHz, och tillverkaren har utrustat enheten med 512MB RAM. Det interna lagringsminnet sägs vara ”upp till 320MB”, och batteritiden ska ha förbättrats med 30 % gentemot originalet tack vare ett kraftfullare batteri. Xperia mini är naturligtvis en ovanligt nätt Android-mobil: den mäter 88.0 × 52.0 × 16.0 mm, och väger inte mer än 94g.

På operativsystemsfronten finner vi Android 2.3 Gingerbread, i kombination med Sony Ericssons egna gränssnitt. Xperia mini pro har i stort sett samma specifikationer, men den är något större och tyngre (136g) till formatet och erbjuder som väntat ett fysiskt, fyraraders QWERTY-tangentbord. Båda enheterna ska lanseras någon gång under det tredje kvartalet i år.

Vad tror ni läsare om Sony Ericssons nya minismartphones,  och är det några ägare av de ursprungliga Xperia X10 mini-enheterna som är sugna på att uppgradera?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ShtWcsof3Rk
httpvh://www.youtube.com/watch?v=iqNFsmFXkA0
Tack till mikrokiwi för videotipsen!

Tipstack till Rokare och William! Genom Sony Ericsson

Lägsta pris på Sony Ericsson X10 mini på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson X10 mini pro på Prisjakt just nu: