Sony Ericsson presenterar resultat för tredje kvartalet, försäljningen upp 33 % gentemot Q2

Postat:
14:55 - 2011-10-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
56

Sony Ericsson, logo

Det har gått sisådär för Sony Ericsson senaste tiden och under andra kvartalet i år gjorde tillverkaren en förlust på 50 miljoner euro, vilket till viss del berodde på jordbävningskatastrofen i Japan som störde produktionen. Vi har även fått höra rykten om att Sony är på väg att köpa ut Ericssons del i företaget, något som dock naturligtvis återstår att se.

Tillverkaren har presenterat sitt resultat för tredje kvartalet och nu ser det lite ljusare ut för Sony Ericsson. Försäljningen ökade med 33 % gentemot föregående kvartal och den androidbaserade Xperia-serien stod för 80 % av den totala försäljningen.

Företaget har hittills sålt 22 miljoner Xperia-enheter och under 2012 kommer Sony Ericsson bara ge ut smarta mobiler. Under tredje kvartalet levererade tillverkaren sammanlagt 9,5 miljoner enheter och priset för dessa var i snitt 166 euro.

Nettoinkomsten landade på noll under kvartalet, vilket är en försämring gentemot Q3 förra året då nettoinkomsten låg på 49 miljoner euro. Det är å andra sidan en klar förbättring gentemot det föregående kvartalet då företaget gjorde en nettoförlust på 50 miljoner euro.

Vad tror ni om Sony Ericssons framtid och har tillverkaren en chans att bli störst på Android som de hoppas på?

Tack till Ernst för tipset! Genom Sony Ericsson

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson X10 mini pro på Prisjakt just nu: