Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericsson ”Shakira” – Ej X10 midi utan Xperia X8? [Bildgalleri]

Postat:
00:32 - 2010-06-15
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Vi skrev för ett par veckor sedan om en i vanlig ordning suddig ”spionbild” på vad som sades vara Sony Ericssons kommande mellanklassandroid. Den kommande Sony Ericsson-modellen går enligt rykten går under arbetsnamnet ”Shakira” och placerar sig storleksmässigt mitt emellan Xperia X10 och X10 mini. Vi, och många med oss, förutsatte därför att den skulle få namnet X10 Midi/Medium.

Enligt det senaste ryktet, från sajten SE-NSE, så har Sony Ericsson istället valt att ge den kommande mellanklassaren namnet Xperia X8. Varför de har valt att släppa X10-namnet är gissningsvis för att inte förvirra konsumenterna med alltför snarlika namn – två stycken tre stycken [Red. anm: Vi glömde bort X10 mini Pro] X10 räcker gott och väl. Bildgalleri efter hoppet.

Via SE-NSE får vi även uppsättning nya bilder på den kommande telefonen, och den här gången är det ordentliga produktbilder som ger oss en tydlig bild av hur X8 kommer att se ut.

På baksidan av telefonen ser vi kameralinsen och det som först slår oss är att det inte verkar finnas någon blixt, men tittar vi längre ner på bakstycket finner vi något som skulle kunna vara en blixt – dock väldigt märkligt placerad. På fronten ser vi till höger om högtalaren en ljussensor och till vänster vad som kan vara en frontriktad kamera. En snabb mätning i Photoshop avslöjar att skärmen är i 2:3-format, vilket med största sannolikhet innebär att X8 har HVGA-upplösning (320×480 pixlar).

Vidare kan vi konstatera att de har valt att använda det avskalade UX-gränssnittet från X10 mini snarare än ”fullversionen” från storebror X10, vilket kan antyda att processorn i X8 inte är kraftfull nog att köra fullversionen av UX. En gissning är att X8 har fått samma Qualcomm MSM7227-processor på 600 MHz som vi ser i X10 mini.
 

SE-NSE via AndroidGuys.

Mest kommenterat

 1. Amazon Prime nu i Sverige
 2. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Hur ofta har du videosamtal via telefonen?
 5. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 6. Tips: Det går att spola i YouTube genom att långtrycka på skärmen

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta har du videosamtal via telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om