Sony Ericsson utannonserar sin ’Live with Walkman’-telefon

Postat:
15:27 - 2011-08-22
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
36

Den nya veckan inleder vi med lite hårdvarunyheter, då Sony Ericsson idag har utannonserat en ny Android-telefon som går under namnet ’Live with Walkman’ som föga förvånande är företagets nya Walkman-telefon. Designen drar inspiration från den nuvarande generationens telefoner från företaget, och mjukvaran kör ett väldigt likt UI till det som återfinns i Xperia Mini-modellerna, och enhetens unika funktion är dess diverse Walkman-relaterade applikationer och funktioner.

Telefonen erbjuder ganska medelmåttiga specifikationer på pappret, men då den inte hittills har fått ett pris är det svårt att säga om prestandan är prisvärd eller inte. Enheten kör på samma processor som sina kusiner Xperia Mini och dess Pro-variant med en klockfrekvens på 1 GHz, en 3,2″ kapacitiv skärm med HVGA-upplösning (320×480), en framåtriktad kamera med VGA-upplösning (som man i pressreleasen tillägger är tänkt för Skype-samtal) och en kamera på baksidan med hela 5MP som klarar att filma i HD (720p). Enheten kör som förväntat androidversionen Gingerbread (2.3) från start.

Enhetens utförande påminner till stor del om företagets tidigare modell X8, och förhoppningsvis hamnar denna i samma budgetsegment. Det enda som utmärker den – förutom det specifika färgschemat – är enhetens Walkman-mjukvara som utlovar bland annat bättre ljud tillsammans med deras xLOUD-teknologi som förbättrar högtalarljudet vid höga ljudnivåer. Enheten ska enligt Sony Ericsson dyka upp under det fjärde kvartalet i år.

Så, vad säger ni – tror ni att enheten lyckas driva Walkman-märket vidare för en ny generation, eller hoppas man kanske för mycket på märket? Hoppas ni på att enheten åtminstone får ett lite vettigare namn? Berätta!

Tack till alla som tipsade!

Genom Engadget (inkl. pressrelease med detaljerade specifikationer)

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia mini på Prisjakt just nu: