Sony Ericsson visar upp Rachael – Androidlur i Xperia-serien [Uppdaterat]

Postat:
20:37 - 2009-07-04
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
364

rachael3_sMobil.nu har tagit del av både bilder och specifikationer för Sony Ericssons kommande Android-telefon.

Telefonen kommer att tillhöra Xperia-serien och är baserad på Qualcomms Snapdragon-processor QSD8250. Detta är samma processor som gjorde premiär med Toshiba TG01, där den tickar med en klockfrekvens på 1GHz.

Dimensioner och pris framgår ännu inte.

Vi uppskattar telefonens dimensioner, detta med SE-loggan som referenspunkt (5mm, enligt mätningar gjorda på tre olika SE-lurar), till:

B: 55.9mm
H: 106.2mm
D: 11.7mm

Utgår man från samma SE-logga och mäter upp skärmen på bilden så bör det ge telefonen en skärm på ca 3.5″, såvida SE inte har valt att använda en LCD med en bred bezel, i vilket fall skärmen kan vara så liten som 3.2″.

Specifikationer

*8 MP kamera med autofokus
*QSD8250 upp till 1ghz
*Utökat 3D-stöd (OpenGL ES 2.0?)
*3.5mm hörlursuttag

Vidare verkar telefonen inte ha en Google-logga på chassit. Vi vet att SE är förtjusta i egenutvecklade gränssnitt och är man någorlunda konsekvent på denna  punkt, så står förklaringen till avsaknaden av loggan självklar.

Vi har tidigare rapporterat om Sony Ericssons planer på att släppa en Android-telefon först efter/eller i samband med att Android 2.0/Donut blivit släppt, sålunda lär inte denna telefon dyka upp förrän tidigast mot slutet på fjärde kvartalet 2009.

Det är hur som helst väldigt roligt att se Sony Ericsson visa framfötterna och vi hoppas innerligt att de blir först ut med en riktigt konkurrenskraftig Android-telefon, det vill säga en lur som sett till hårdvaran kan matcha iPhone eller HTC Touch HD.

Genom mobil.nu

Tack för tipset Mr.Leopold