Sony Ericsson X10 försenad, beräknas släppas i april?

Postat:
11:01 - 2010-01-21
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
54

Xperia X10, företagets första androidtelefon, ser nu ut att försenas ytterligare. Det som började med rykten om ”Q4 2009” och sedermera blev ”januari 2010” och sedan ”februari 2010” kan nu ha blivit ”april 2010”.

Det var vid ett pressmöte i Japan som Sony Ericssons VD Bert Nordberg igår meddelade att Docomo, en japansk mobiloperatör, skall bli först med att få X10 – och enligt IDG så kan säljstarten ha blivit senarelagd, ända till april.

Vi har hört viskas runtom på nätet att Sony Ericsson kan komma att gå direkt på Android 2.x istället för att mellanlanda på den numera lätt föråldrade Android 1.6, och en gissning är att den senaste förseningen kan bero på just detta.

Alla Sony Ericsson-älskare därute, vi vet att det finns en hel del av er trots allt, hur länge är ni villiga att vänta innan ni helt enkelt ger upp och köper en telefon av ett konkurrerande fabrikat?

Uppdatering: Enligt Mattias Holm, på Sony Ericsson Blogs, så är X10 schemalagd att släppas i Japan den 1:a april (inget aprilskämt… tror jag), men att andra marknader kan välja att släppa den aningen tidigare än så.

Mattias Holm says:
To clarify: Xperia X10 is still on track for shipment in late Q1. In Japan it will launch 1st of April. Other global customers might choose to sell it slightly earlier

 

Via IDG.se. Tipstack till Klaus och Mattias J.