Sony Ericsson Xperia X10 får tvåfingerszoom – i Japan [Uppdateringar]

Postat:
09:18 - 2011-01-19
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
49

Vi vet sedan tidigare att Sony Ericsson ämnar släppa en uppdatering till Xperia X10 i vilken en begränsad typ av dual touch implementeras. Enligt Sony Ericssons japanska webbsajt så skall uppdateringen i fråga börja rulla ut i Japan nästa vecka, något som vi hoppas betyder att den inom kort även kommer till oss i Sverige.

Uppdateringen tillåter så kallad ”pinch-to-zoom”, tvåfingerszooom, i exempelvis webbläsaren, Maps eller galleriappen, men kommer enligt uppgift inte att ha stöd för exempelvis tvåfingersrotation (som används i Maps 5.0) eller två simultana skärmtryckningar i olika spel (t.ex. ”spring och hoppa” samtidigt).

Vi har under morgonen varit i kontakt med Sony Ericssons produktansvarige Rikard Skogberg som i dagsläget tyvärr inte kan lämna något närmare besked om när uppdateringen kommer till oss i Norden utöver att den är på väg inom kort. Skogberg meddelar vidare att en uppdatering är på väg ut till hela X10-familjen, inklusive X8, men det endast är X10i (”stora X10”) som är aktuell för just tvåfingerszoomen.
 

Sony Ericsson Japan, via Engadget. Tipstack till alla er som skickade in detta!
 

Lägsta pris på Sony Ericsson X10 på Prisjakt just nu:


Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: