Sony Ericsson Xperia X10 – spontana omstarter med senaste uppdateringarna?

Postat:
13:02 - 2010-09-06
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
248

Flertalet X10-ägare uppger att de senaste mjukvaruppdateringarna (R2BA020 till och med R2BA026) har resulterat i upprepade spontana omstarter av telefonen.

Gemensamt för de som råkar ut för detta är att omstarterna till synes sker helt slumpartat; det verkar inte gå att framkalla en spontan omstart ”manuellt”, men problemet förvärras och omstarterna kommer mer frekvent i vissa situationer. Ett exempel på detta är att problemet förvärras då telefonen är uppkopplad mot en enhet via Bluetooth.

I några fall har problemet blivit så påtagligt att telefonen har fastnat i en så kallad ”boot loop”, där telefonen startar om sig själv om och om igen innan operativsystemet har hunnit starta helt. I dessa fall rapporteras det att användaren tvingas plocka ur batteriet och vänta ett antal minuter för att åter kunna starta telefonen normalt. En så kallad ”wipe”, en mjukvaruåterställning av telefonen, har enligt uppgift heller inte löst problemet för drabbade parter.

I ett fåtal fall talas det om att batteriet i telefonen är skadat och luktar bränt, men vi ställer oss väldigt frågande till om en mjukvaruuppdatering kan framkalla skador på batteriet. Vi gissar att detta är två separata problem.

Hur många som upplever problem med någon av de ovan nämnda uppdateringarna är inte känt. Det kan mycket väl vara en försvinnande liten, men högljudd, skara människor som har drabbats av detta, så vi frågar er X10-ägare med R2BA020 eller R2BA026 eller något däremellan; har ni upplevt problem med spontana omstarter? Om ni har upplevt problem, hur har de sett ut? Dela som alltid med er i kommentarerna.
 

Via Sony Ericssons diskussionsforum, xda-developers. Tipstack till Kenneth.