Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Ericssons sajt för att låsa upp bootloadern på företagets senaste Android-enheter är nu online

Postat:
11:52 - 2011-04-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

I slutet av mars meddelade Sony Ericsson att de skulle ge användare alternativet att låsa upp bootloadern på företagets senaste Android-telefoner, som exempelvis Xperia Arc, Neo, Pro och Play. Detta var för de flesta Android-användare ett mycket uppskattat, välkommet, och till viss del även oväntat drag. Fler tillverkare borde följa Sony Ericssons exempel – inte minst för sin egen skull, då det skulle skapa goodwill och positiv publicitet.

En bootloader är inom datorvärlden programvaran som efter BIOS gjort sitt, tar över och laddar in själva operativsystemet från lagringsdisken till primärminnet. På Android-telefoner är bootloadern nästan alltid låst, eftersom tillverkare vill att vi ska använda deras version av Android och inte lägga in eget firmware. Så länge bootloadern är låst, kan man nämligen inte installera skräddarsydda ROM:ar, men nu har alltså Sony Ericsson gjort det mycket enklare för de kunder som vill ha full kontroll över sina telefoner.

För bootloadern på företagets Android-mobiler från 2011 och framåt ska gå att låsa upp direkt via den sajt som nu är online. Allt som behövs är din telefons IMEI-nummer, som kommer ge dig en returkod vilken kan användas för att låsa upp bootloadern. En mer detaljerad förklaring finns på nyss nämnda hemsida. Företaget är dock noga med att understryka att processen kommer eventuellt kan upphäva garantin, och att de inte är ansvariga för eventuella skador som kan uppstå i och med installationen av skräddarsydda ROM:ar.

Håller ni läsare med om att alla tillverkare borde tillhandahålla samma alternativ, och vad tycker ni om att exempelvis HTC verkar gå i motsatt riktning?

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilket system kör din surfplatta?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 4. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 5. Samsung kombinerar snabb RAM och lagring i samma chipp
 6. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11
 3. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 6. Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps i sommar

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket system kör din surfplatta?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om