Sony introducerar flaggskeppet Xperia 1 II

Postat:
10:23 - 2020-02-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sony har nu under morgonen presenterat sitt nya mobilflaggskepp med det märkliga namnet Xperia 1 II. Telefonen kör Android 10 och levereras med 5G-stöd, stereohögtalare, Qualcomms snabbaste chipp Snapdragon 865, samt 8GB RAM och 256GB lagring.
OLED-skärmen är 6,5” stor med 4K-upplösning, HDR och bildförhållandet 21:9. Panelen har 60Hz uppdateringsfrekvens och inte 90Hz eller 120Hz som börjar bli populärt, men Sony försöker få animationerna att se lenare ut genom mjukvaran istället.

Företaget har valt att hålla fast vid två beprövade tekniker, då Xperia 1 II erbjuder både en kapacitiv fingeravtrycksläsare (längs högersidan) och ett 3,5mm-jack. Batteriet är av det större slaget med sina 4000mAh och enheten stödjer trådlös laddning. Konstruktionen är IP68-klassad.

Sony har satsat på tre bakre 12MP-kameror: en huvudkamera (1/1,7” och f1,7) med OIS, en supervidvinkelkamera och ett telefoto-objektiv. Nytt för i år är större sensorer. Trion får hjälp av en time-of-flight-sensor. Kamerorna bär ZEISS varumärke och har ett särskilt lager över sig som ska minska reflektioner. Det sitter en 8MP-kamera framtill och enheten har en fysisk kamera-knapp.

Autofokus och automatisk exponering kan beräknas 60 gånger per sekund och telefonen stödjer sekvensfotografering med 20fps. Telefonen levereras med en app för att göra videor kallad Cinema Pro, samt med den nya foto-appen Photo Pro som är tänkt att ge användare ökad kontroll över sina foton.

På videofronten hittar vi 4K-video med 60fps och enligt Sony har ljudkvaliteten under inspelning förbättrats, då vindbrus filtreras bort. Kameran kan spåra ögon och nytt för i år är att ögonspårningen även fungerar för djur. Sony berättar vare sig pris eller releasedatum, men skriver att telefonen släpps i Europa under våren.

Mest kommenterat

 1. Ge oss USB-C för allt [Opinion]
 2. Arnold Goldberg ny chef för svagt presterande Google Pay
 3. OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Apple Music näst största musikströmningstjänsten, Spotify dominerar
 6. Fler pressbilder på Samsung Galaxy S22 Plus

Mest läst

 1. Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini
 2. Ge oss USB-C för allt
 3. Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung
 4. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 5. Google lägger ned YouTube Originals
 6. Ännu en Ultra-läcka

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om