Sony lanserar SmartWear – teknik för att kartlägga träning och vardagen

Postat:
11:43 - 2014-01-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Utöver lilla toppmodellen Xperia Z1 Compact har Sony även lanserat en ny serie produkter som bärs på kroppen. Tillverkaren kallar tekniken för SmartWear och den består i nuläget av SmartBand SWR10 och tillhörande appen Lifelog. Vi förmodar att Sony även räknar smartklockan SmartWatch 2 till sitt ”SmartWear”.

SmartBand är enkelt uttryckt ett träningsarmband, i samma kategori som exempelvis Fitbit och Nike FuelBand. Armbandet består av två delar: dels själva armbandet och dels en kärnenhet – på engelska kallad Core. Kärnan innehåller alla sensorer och går att plocka bort från armbandet och använda i andra sammanhang.

sony-smartband-swr10-ces-2014-5sony-smartband-swr10-ces-2014-4

Armbandet är alltså främst just ett armband för att hålla den vitala kärnan på plats. Tanken är att SmartBand ska användas varje dag, dygnet runt. Enheten är vattentät och går att duscha med. Genom inbyggd NFC och Bluetooth kommunicerar SmartBand med din smartphone.

Träningsarmbandets nav i mobilen är en app som heter Lifelog. Den registrerar din vardag, ditt nöjesliv och din motion. Du kan exempelvis se var du varit, hur du rört dig under dagen, dina bilder, musiken du lyssnade på och var och när du kommunicerat med andra. Det går att samla poäng som baseras på hur du motionerar och lever, något som låter ungefär som just Fitbit och FuelBand.

Batteriet i SmartBand sägs räcka i uppemot fem dagar. Enheten vibrerar när du får samtal och meddelanden, så den kan även användas till att understryka telefonens aviseringar. LED-indikatorer visar när SmartBand är aktiv och armbandet kan styra musikuppspelningen på den ansluta telefonen.

Vi återkommer framöver med preliminära prisuppgifter och Nordiskt releasedatum.