Sony lanserar träningsarmbandet SmartBand 2

Har ständigt aktiv pulsmätare

Postat:
12:19 - 2015-08-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Sony har nyss introducerat SmartBand 2 – ett träningsarmband som sägs kunna kartlägga din puls, din sömn, din motion och till och med din sinnesstämning. En inbyggd pulsmätare mäter kontinuerligt bärarens puls.

På så vis ska SmartBand 2 bland annat kunna hålla koll på dina stressnivåer under dagen. Armbandet mäter pulsen oavsett om du sitter still eller är ute och far runt. Det finns naturligtvis även funktioner för att mäta motion som promenader och löpning.

sony-smartband-2-produktbild-4

Informationen från armbandet visas i Sonys Lifelog-applikation. Enligt Sony ska det rentav gå att se hur musik och enskilda händelser som semestrar påverkat dina pulsnivåer. Appen visar en tidslinje och det går att bläddra åratal tillbaka i tiden för att se utvecklingen.

En LED-lampa och inbyggd vibrationsmotor meddelar användare om samtal och meddelanden från ansluten smartphone. Själva armbandet består av mjuk silikon och 54mAh-batteriet sägs räcka i upp till fem dygn.

SmartBand 2 har utrustats med micro-USB-kontakt, NFC, Bluetooth 4.0 LE och pulsmätare. Det väger 25 gram och har måtten 40,7 x 15,3 x 9,5 millimeter. Vi uppdaterar artikeln när vi har fått tag i svenskt pris och releasedatum.

sony-smartband-2-produktbild-2 sony-smartband-2-produktbild-1 sony-smartband-2-produktbild-4 sony-smartband-2-produktbild-5 sony-smartband-2-produktbild-6

Uppdatering: Enligt Sony Sverige har Smartband 2 ett pris på ca 1199 kr och bör finnas i butik under september månad.