Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony lanserar Xperia Pro-I med stor bildsensor

Postat:
11:06 - 2021-10-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sony har lanserat specialmodellen Xperia Pro-I som har en väldigt stor bildsensor för en smartphone. Företaget har baserat bildsensorn på den från kompaktkameran RX100 VII, men med optimeringar för telefoner.
Xperia Pro-I ligger i toppskiktet med attraktiv hårdvara. Skärmen är 6,5 tum med OLED-teknik, 4K-upplösning, bildförhållandet 21:9, 120Hz uppdateringsfrekvens, 240Hz samplingsfrekvens och skyddsglaset Gorilla Glass Victus.

Kunder får 12GB RAM, 512GB lagring, minneskortsplats, dubbla SIM-platser, samt chippet Qualcomm Snapdragon 888. Sony listar ett 4500mAh-batteri, Bluetooth 5.2, stereohögtalare och 3,5mm-jack. Konstruktionen är IP68-klassad.

Kamerorna är dock vad Sony lagt mest krut på. Huvudkameran har sensorstorleken 1″ (1,0-typ), dubbla bländaren f2,0/f4,0 och brännvidden 24mm. Det verkar som upplösningen är 20MP men kameran fångar 12MP-bilder. Två telefoner har haft så stora sensorstorlekar tidigare men de har inte släppts i Sverige.

Sony skriver att kameran presterar bra i mörka miljöer då den har stort ljusinsläpp, samt att den erbjuder naturlig bokeh. De övriga kamerorna är en 12MP supervidvinkelkamera och ett 12MP telefoto-objektiv. Telefonen erbjuder bildprocessorn BIONZ X.

Enligt Sony är Xperia Pro-I den första telefonen som kan spela in 4K-video med 120fps och bevara alla 120 bildrutorna. En kamera-rem kan kopplas till mobilen så att den hänger kvar i handleden ifall den tappas.

Företaget berättar om flera andra funktioner för kameran, vilka går att läsa om här. Xperia Pro-I kommer att bli tillgänglig i Norden i början av december hos ”utvalda återförsäljare”. Sony meddelar inget pris i svenska kronor, men europriset ligger på hela 1799.

Mest kommenterat

 1. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 2. Vilka framsteg tror du på i mobiler under de kommande åren?
 3. Android 10 är den vanligaste versionen av systemet
 4. Google Messages börjar visa emojireaktioner från Iphones
 5. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år
 6. Oppo Reno 7 Pro har aviseringslampa kring kameramodulen

Mest läst

 1. Stadia Premiere Edition prissänkt till 250 kronor, inkluderar Chromecast Ultra och spelkontroll
 2. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 3. MIUI har nu över 500 miljoner användare
 4. Dold inställning aktiverar Windows 11-menyer i Chrome
 5. Fyndtips (v47): Black Week har startat
 6. Swedroids fyndtipsfredag: Black Friday (v47)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta testar du nya appar eller spel i Play Store?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om