Sony lovar nytt flaggskepp som kan konkurrera med Samsung Galaxy S3 och iPhone 5

Postat:
14:59 - 2012-11-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

En försäljningschef för Sony Mobile, Dennis van Schie, har sagt att tillverkaren inom en snar framtid kommer släppa ett nytt flaggskepp som kan konkurrera med Apples iPhone och Samsung Galaxy S3.

“We will create in the near future a flagship model that can compete with Apple’s iPhone and Samsung’s Galaxy S III.”

Det är möjligt att något försvunnit i översättningen men just den formuleringen antyder att Sony för närvarande inte har någon konkurrenskraftig modell på marknaden. Sony har alltid legat ett steg efter när det gäller system-on-chips medan andra androidtillverkare som Samsung, HTC och LG legat i framkant när det gäller att anamma nya chip och tekniker.

Kanske blir det snart ändring på den saken och toppmodellen Schie anspelar på kan eventuellt vara C6603 Yuga som vi hörde talas om tidigare i november. Den har enligt ryktet en 5-tums 1080p-skärm (som HTCs senaste), 2GB RAM, en 12MP-kamera och ett fyrkärnigt Snapdragon S4 Pro-chip vilket om det stämmer skulle lägga hårdvaran i paritet med eller över vad konkurrenterna för tillfället erbjuder. Kanske får vi se vad Sony kommer bjuda på härnäst under CES som pågår 8 – 11:e januari 2013.

Genom Phone Arena