Sony på väg att köpa ut Ericsson, vill hantera mobilverksamheten själv? [Rykten]

Postat:
13:13 - 2011-10-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
67

Sony på väg att köpa ut Ericsson, vill hantera mobilproduktionen själv? [Rykten]

Svenskjapanska mobiltillverkaren Sony Ericsson kan mycket väl komma att bara bli Sony i fortsättningen, då den japanska elektronikjätten sägs vara nära att köpa ut Ericssons del i företaget. Sony Ericsson ägs till lika delar av de två bolagen och Ericssons halva värderas till 9 – 11 miljarder kronor.

Det är Wall Street Journal som rapporterar att affären snart kan gå av stapeln och att Sony vill låta mobiltelefontillverkningen vara en del av sitt övriga sortiment, inte minst för att effektivisera och spara pengar.

Varken Sony eller Ericsson vill kommentera ryktet och enligt WSJ pågår samtal och förhandlingar mellan parterna för fullt just nu. Telekomanalytikern Håkan Wranne på Swedbank anser att Sony har större potential att göra mobilverksamheten framgångsrik på egen hand och han är förvånad att Sony inte köpt ut Ericsson tidigare.

Sony Ericsson bildades 2001 efter att Ericssons telefonverksamhet gått med rejäl förlust. Trots ett flertal framgångsrika androidmodeller (i alla fall i Sverige) och diverse initiativ som välkomnats av androidentusiaster går det fortfarande trögt för Sony Ericsson. Tillverkaren gick med 390 miljoner kronor i förlust under andra kvartalet i år, delvis på grund av jordbävningen i Japan.

Hur ser ni läsare på att Sony Ericsson eventuellt kan förvandlas till Sony? Kommer det påverka hur ni ser på tillverkaren och tycker ni att ett uppköp vore positivt eller negativt?

Tack till alla som tipsat! Genom WSJ och Dagens Industri

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia active på Prisjakt just nu: