Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony planerar lansera en ny Xperia Compact? [Rykten]

Postat:
22:21 - 2019-12-02
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Sony fortsätter enträget lansera nya telefoner ur Xperia-serien, trots sviktande försäljningssiffror och en allt tuffare konkurrens, inte minst från kinesiska tillverkare som Huawei, OnePlus och Xiaomi.
Något som länge har varit lite av ett trumfkort för Sony är Compact-serien som till skillnad från många konkurrenter erbjuder en telefon med relativt smidiga yttermått och en skärm liten nog för enhandsnavigering. Dagens genomsnittstelefon har sannolikt en skärm på minst 6 tum och även om ramarna ring skärmen har krympt så kan dessa telefoner ingalunda beskrivas som nätta eller smidiga.

Via teknikbloggen Gizchina kommer nu rykten som gör gällande att Sony planerar att lansera en ny Xperia Compact i början av nästa år.

De ryktade specifikationerna talar om en 5,5-tumsskärm i 21:9-format, en bredd på cirka 60 millimeter och en höjd på runt 140 millimeter. Detta skulle göra nya Compact till en markant mindre bred telefon än fjolårets XZ2 Compact, men samtidigt noterbart högre. Under skalet återfinns enligt ryktet Qualcomms åttakärniga mellanklasschipp Snapdragon 665 samt gissningsvis 4 eller 6 GB RAM.

Lanseringsdatum är ännu okänt men en inte alltför vild gissning är att telefonen kommer presenteras i slutet av februari nästa år, under Mobile World Congress i Barcelona, med en säljstart månaden därpå.
 

Mest kommenterat

 1. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 2. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 3. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 4. Disney+ kommer till Norden i sommar
 5. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 6. Kan det här vara OnePlus 8 Pro?

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 2. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. Teknikmagasinet kastar in handduken – ansöker om konkurs
 6. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey