Sony presenterar Xperia Tablet Z

Postat:
10:26 - 2013-02-25
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
65

tabletz_water

Sonys nyaste surfplatta Xperia Tablet Z har tidigare endast funnits tillgänglig i Japan men nu meddelar Sony att den tunna surfplattan även ska släppas här under kvartal 2.

Xperia Tablet Z är naturligtvis Sony’s surfplatta som ska komplettera Sony Xperia Z. Båda enheterna har mycket gemensamt.

Processor1.5 GHz quad-core Snapdragon S4 Pro processor
Minne2GB RAM, 16/32 GB(?), stöd för mikro-SD
Skärm10.1” HD 1920x1200p Reality Display med Mobile BRAVIA Engine 2
Mobilt nätverkStöd för LTE
Kameror8 MP kamera bak med “Exmor R for mobile” och Superior Auto, samt en framåtvänd 2MP HD-kamera
ÖvrigtNFC-stöd, Damm- och vattentålig (IP55 & IP57)
Storlek6.9 mm tjock och en vikt på 495 gram

tabletz_water2

Xperia Tablet Z är en tunn 10.1″ surfplatta med en hög upplösning (1920×1200). Precis som hos Xperia Z så använder sig skärmen av Sonys Mobile Bravia Engine 2 vilket borgar för bra bildkvalitet. Den kommer finnas i både WIFI och 4G-version och har precis som Xperia Z IP55 och IP57-klassificering vilket innebär att den har visst skydd mot damm och vatten. Plattan skeppas med Android 4.1.2 men ska uppdateras till 4.2 efter lanseringen.

BARCELONA 25 februari 2013. Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) presenterade idag global tillgänglighet för Xperia Tablet Z – den tunnaste* 10”-plattan som någonsin funnits på marknaden. 4G (LTE)-plattan kommer att lanseras under andra kvartalet 2013. Samtidigt kommer Sonys flaggskeppstelefon Xperia Z från och med i dag börja rullas ut världen över. Sedan nyheten om Xperia Z släpptes i januari har smartphonen vunnit 13 utmärkelser och har dessutom med sin lansering i 60 länder världen över den största spridningen en Sony-smartphone hittills haft. Båda produkterna kombinerar de främsta egenskaperna och det bästa av Sonys teknik, underhållning, anslutbarhet och design.

Den främsta designen

Xperia Tablet Z är den främsta och dagens mest högpresterande 10.1” LTE Android-platta . Dessutom är det den tunnaste och lättaste plattan på marknaden med sina 6,9 mm och vikt på under 500 gram. Materialen är av högsta kvalitet och den stilrena OmniBalance-designen är densamma som hos Xperia Z. Plattan lanseras i färgerna svart och vit och i både LTE- och WiFi-versioner. Det är den första plattan någonsin att köras på Qualcomms supersnabba fyrkärniga Snapdragon S4 Pro processor och har även de högsta nivåerna av damm- och vattentålighet (IP55 & IP57), vilket gör den immun mot oavsiktligt spill och stänk**.

”Xperia Tablet Z sätter en helt ny standard för underhållning genom att kombinera de främsta egenskaperna med Sonys teknik, samtidigt som den är användarvänlig och enkelt kan kopplas samman med andra enheter. Genom att bygga vidare på Xperia Z och optimera dess egenskaper för en surfplatta, förstärks vår ambition att bli en ledande aktör bland tillverkare av Android-enheter”, säger Kaz Tajima, Corporate Vice President och ansvarig för UX Creative Design & Planning på Sony Mobile.

Integrerad Sony-teknik

Xperia Tablet Z består av det bästa från Sony. Med en 10.1” HD Reality Display som drivs med Mobile BRAVIA Engine 2, återges färgerna med sådan kraft att det närmast kan liknas en TV-upplevelse. Den har även lånat element från Sonys expertis på kameraområdet, och är utrustad med en 8MP kamera bak med “Exmor R for mobile” liksom en framåtvänd 2MP HD-kamera, så att man kan fånga de bästa bilderna i vilka ljusförhållanden som helst. Sonys S-Force Front Surround 3D tillsammans med Sonys Clear Audio+ mode garanterar en omvälvande ljudupplevelse. Plattan har två inbyggda högtalare med fyra ”ljudportar” i nedre hörnen vilket ger ett starkt ljud hur plattan än hålls. Xperia Tablet Z är också försedd med Sonys unika batteri med STAMINA-läge, som avsevärt förbättrar standby-tiden. Xperia Tablet Z erbjuder även utökat lagringsutrymme genom plats för microSD-kort.

Smidig One Touch-anslutning

Xperia Tablet Z erbjuder fler anslutningsmöjligheter än någon annan platta. Den levereras med Sonys NFC One Touch-funktioner som tillåter användaren att smidigt överföra innehåll från plattan till exempelvis TV:n, smartphonen eller högtalarsystemet – det krävs bara att enheterna lätt rör vid varandra. One Touch-funktioner är en nyckelegenskap i Sonys utbud, och inget annat företag lanserar så många NFC-aktiverade produkter på marknaden i år.

Surfplattans Universal IR Remote gör det möjligt för användaren att styra TV:n och andra Sony-enheter, liksom produkter från andra tillverkare, direkt från plattan. På så sätt kan plattan ges en central roll i hemmet. TV Sideview är också en ny applikation som ger användaren ett helt nytt sätt att interagera med TV:n.***

Sonys medieappar

Sonys nyckelappar för medieanvändning är “WALKMAN”, Movies and Album. Dessa gör det lättare för användaren att organisera och njuta av obegränsat innehåll ovh känna igen sig mellan telefonen och surfplattan. Tillgång till Sony Entertainment Network innefattar Music Unlimited, som ger tillgång till över 18 miljoner låtar.

Xperia Tablet Z tillbehör

Xperia Tablet Z kommer med en rad tillbehör, bland annat ett laddningsställ, ett skärmskydd och läderfodral som finns i svart, vitt eller rött. TIllbehören kommer att finnas hos auktoriserade återförsäljare.Xperia Tablet Z lanseras med Android 4.1 (Jelly Bean) och kommer att uppgraderas till 4.2 efter lanseringen. Xperia Tablet Z blir tillgänglig i Sverige under andra kvartalet 2013.

Nyckelegenskaper hos Xperia Tablet Z

  • 10.1” HD 1920x1200p Reality Display med Mobile BRAVIA Engine 2
  • S-Force Front Surround 3D
  • LTE
  • Den tunnaste designen (6.9 mm) och en vikt på 495 gram
  • Damm- och vattentålig (IP55 & IP57) med en slittålig glasdisplay
  • 1.5 GHz quad-core Snapdragon S4 Pro processor med 2GB RAM
  • One-touch med Near Field Communication (NFC)
  • Unik OmniBalance design med subtilt rundade kanter och släta, reflekterande ytor
  • 8 MP kamera bak med “Exmor R for mobile” och Superior Auto, samt en framåtvänd 2MP HD-kamera
  • Batteri med STAMINA-Mode som ger en förbättrad standbytid

Förhoppningsvis kommer våra utsända på MWC2013 få tillfälle att ge oss ett första intryck.